Παρ, Μάι 3, 2024

Πένθος στην ΑΕΛ… έφυγε ο Μιχάλης Νικολαΐδης

Πένθος στην ΑΕΛ… έφυγε ο Μιχάλης Νικολαΐδης

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε το τμήμα καλαθόσφαιρας της ΑΕΛ.

Αναλυτικά:

«H καλαθοσφαιρική ΑΕΛ ανακοινώνει με οδύνη τον θάνατο του Μιχάλη Νικολαΐδη εκφράζοντας τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του. Ο Μιχάλης Νικολαϊδης υπήρξε ο πρωτεργάτης και εμπνευστής της ομάδας που έμελλε να καθιερωθεί στο μέλλον ως η Βασίλισσα της κυπριακής καλαθόσφαιρας.

Ο Μιχάλης Νικολαϊδης υπήρξε καθηγητής φυσικής αγωγής αλλά και προπονητής της ανδρικής ομάδας την οποία οδήγησε το 1974 στην πρώτη κατάκτηση τίτλου στην ιστορία της αλλά και σε πολλούς άλλους μετέπειτα, δημιουργώντας μια κυρίαρχη ΑΕΛ στον χώρο της καλαθόσφαιρας.

Δούλευε πάντα με στόχο τη δημιουργία νεαρών ταλέντων, στα οποία εμφυσούσε πρώτα την αγάπη για τον αθλητισμό και το εύ αγωνίζεσθε και στη συνέχεια τα μυστικά του αθλήματος. Τα αμούστακα παιδιά που μετέτρεψε σε βαριά ονόματα της καλαθοσφαιρικής ιστορίας του τόπου είναι πάρα πολλά μεταξύ αυτών ο αείμνηστος Γιώργος Θυρώτος, Δημήτρης Παλάλας, Δώνης Κουνούνης και πολλούς άλλους.

Ο Μιχάλης Νικολαϊδης εργάστηκε επίσης ως προπονητής της Εθνικής ομάδας ενώ επαγγελματικά έφτασε μέχρι την βαθμίδα του Επιθεωρητή Φυσικής Αγωγής. Ο Νικολαϊδης προσέφερε τα μέγιστα στην καλαθόσφαιρα αλλά και στην ΑΕΛ που την κατέστησε μεγάλη και κυρίαρχη δύναμη στα καλαθοσφαιρικά δρώμενα του τόπου. Ο Νικολαϊδης δεν έγραψε απλά ιστορία αλλά την δημιούργησε.

Η ομάδα μας θα αγωνιστεί με μαύρο περιβραχιώνιο στους επόμενους αγώνες με τον ΑΠΟΕΛ και την KK Lovcen 1947, εις ένδειξη πένθους και σεβασμού προς την μεγάλη προσωπικότητα του Μιχάλη Νικολαϊδη.

Περισσότερες πληροφορίες για την κηδεία του Μιχάλη Νικολαϊδη θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο στάδιο.

Καλό Παράδεισο αγαπητέ μας Μιχάλη. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ!».

Listen Live