Παρ, Μάι 3, 2024

Παραδόθηκε η Δημοτική Δεξαμενή του Κολυμβητηρίου Λευκωσίας

Παραδόθηκε η Δημοτική Δεξαμενή του Κολυμβητηρίου Λευκωσίας

Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης και το μέλος του ΔΣ ΚΟΑ Ανδρόνικος Ανδρονίκου εκπροσώπησαν τον Οργανισμό στην παράδοση της πρώτης φάσης του έργου στο Ολυμπιακό/Δημοτικό Κολυμβητήριο Λευκωσίας από τον Δήμαρχο Λευκωσίας Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη, την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023.

Συγκεκριμένα ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε προς χρήση η Δημοτική Δεξαμενή και εντός του 2024 αναμένεται να παραδοθούν οι άλλες δύο δεξαμενές, με 24 συνολικά διαδρομές. «Στον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού είμαστε πανευτυχείς για την ολοκλήρωση της πρώτης δεξαμενής και θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν στο έργο. Είμαι βέβαιος ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κολύμβησης κ. Χριστοφόρου χαμογελά με όλη τη δύναμη της ψυχής του. Για τους αθλητές και της αθλήτριες της κολύμβησης είναι μέρα χαράς. Πιστεύω ότι το άθλημα θα έχει ακόμη περισσότερες πιθανότητες ανέλιξης, οι αθλητές και αθλήτριες μας θα βελτιώσουν ακόμη περισσότερο τις επιδόσεις τους και ο κυπριακός αθλητισμός θα βγει κερδισμένος. Ο ΚΟΑ έχει διοριστεί γι’ αυτό το σκοπό, για να προσφέρει τη δυνατότητα μέσα από τις υποδομές στους αθλητές και τις αθλήτριες να κάνουν αυτό που αγαπούν και αυτό που τιμά τη χώρα μας. Είναι δημόσιο χρήμα και πρέπει να το ξοδεύουμε νούσιμα. Και δεν υπάρχει πιο νούσιμος τρόπος από αυτό το έργο», σημείωσε ο Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας ευχαρίστησε τον ΚΟΑ, τονίζοντας ότι «χωρίς τον νυν Πρόεδρο, το νυν Διοικητικό Συμβούλιο και τη νυν Γενική Διευθύντρια πιθανόν τίποτα να μην είχε προχωρήσει. Η αναβάθμιση του κολυμβητηρίου ήταν ένα ταξίδι που ξεκίνησε πριν από 14 χρόνια, υπήρξαν πολλές καθυστερήσεις, αλλά καταφέραμε ευτυχώς με τον Πρόεδρο και την ΓΔ του ΚΟΑ να συνεργαστούμε και να είμαστε σήμερα εδώ για να αρχίσει η λειτουργία του αναβαθμισμένου κολυμβητηρίου».

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κολύμβησης Αλέξανδρος Χριστοφόρου που ήταν παρών στην παράδοση του έργου ευχαρίστησε τον ΚΟΑ και τον Δήμο Λευκωσίας και επισήμανε: «Αν ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του ΚΟΑ είναι μια φορά χαρούμενοι, εμείς είμαστε δέκα φορές χαρούμενοι ως οι τελικοί χρήστες του κολυμβητηρίου. Είμαι σίγουρος ότι μ’ αυτό το έργο η κολύμβηση θα πάει ακόμη πιο μπροστά». Με αφορμή δε την επερχόμενη λήξη της θητείας του νυν ΔΣ ΚΟΑ, ο κ. Χριστοφόρου ευχαρίστησε τον Ανδρέα Μιχαηλίδη και το ΔΣ του Οργανισμού «όχι μόνο γι’ αυτό το έργο, αλλά για τη συνολική βοήθεια τους προς την κολύμβηση αυτή την πενταετία».

Στην παράδοση του έργου παρέστησαν επίσης από πλευράς ΚΟΑ οι λειτουργοί Πασχαλίνα Μαγνήτη, Βασίλης Βασιλείου και Φρόσω Μανωλούδη. Ήταν επίσης παρόντες η συντονίστρια του έργου Ολίβια Χούτρη, ο Διευθύνων Σύμβουλος του εργολάβου Σταύρος Θεοδοσίου και ο μηχανικός εργοταξίου Γιώργος Παναγίδης.

Listen Live