Παρ, Μάι 3, 2024

Ο ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΠΟΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ

Ο ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΠΟΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ

Η ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΤΙΣ ΠΕΝΤΕ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

Με απλά μαθηματικά παρατηρώντας πλήθος μετρήσεων και αξιολογώντας τα ποσοστά δεδηλωμένης αποχής, τα ποσοστά της άγνωστης και αναποφάσιστης ή έστω κρυφής ψήφου και τα αυξημένα συνολικά ποσοστά των "μικρών" υποψηφίων προσθετικά οδηγούμαστε σε ένα κρίσιμο συμπέρασμα.

Στην Κύπρο και το κοινωνικό της σώμα πολιτων υπάρχει ο άγνωστος και δυσκολοπροβλέψιμος ΤΕΤΑΡΤΟΣ παράγοντας που παρουσιάζει ποσοστό πολύ υψηλό στους συνολικούς ψηφοφόρους και τον συνολικον πληθυσμον .

Η γλώσσα των αριθμών είναι ξεκάθαρη. Ο ΤΕΤΑΡΤΟΣ παράγοντας επηρεάζει εκλογικά ποσοστά από είκοσι πέντε μέχρι τριάντα τοις εκατόν σύμφωνα με ποικίλες μετρήσεις και επιρεαζει τη στάση και το φρονημα της κοινωνίας.

Αυτός ο ΤΕΤΑΡΤΟΣ παράγοντας με πολλές τάσεις, προτάσεις και αρνήσεις θα ορίζει πολλές εκλογές ,στασεις και επιλογές της κοινωνίας μας.

Αυτά προβληματίζουν όσους έχουν εμπειρία εκλογών και κοινωνικής δυναμικης και ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ στασεων και τασεων στην πράξη και στις γειτονιές και στην ύπαιθρο.

Η επικοινωνία με τους πολίτες που ανήκουν στον ΤΕΤΑΡΤΟ παράγοντα θα ορίσει σε μεγάλο βαθμό την μελλοντικη πορεία της Κύπρου και της κοινωνίας μας. Αυτοί ως ψηφοφόροι ταυτότητας και έντονων θέσεων ποικίλων αποχρώσεων θα δυσκολέψουν στο μέλλον κομμάτα και κοινωνικές συσπειρωσεις και αυτοδιοικητικα σχήματα στις μελλοντικες εκλογές.
Το ζήτημα δεν είναι μόνον ζήτημα στρατηγικής και τακτικής. Είναι κυρίως ζήτημα φιλαλήθειας και πρακτικών φιλολά ικων και υλοποιήσιμων προτάσεων και πολιτικών. Χωρις αυτές σοβαροί αριθμοί πολιτων από την ΤΕΤΑΡΤΗ μεγάλη δεξαμένη της κοινωνιας θα είναι το απροβλεπτο "καζανι'' που κοχλαζει ,προβληματιζεται και σε κάποια συγκυρια θα μαρτυρησει μιαν αλήθεια που θα φέρει σε αδιεξοδα εσμον πολιτικως δρωντων επιτηδειων προσωπων.

Ουσιαστικά στις εκλογές του Ιουνιου, θα διεξαχθούν ταυτόχρονα οκτώ (8) διαφορετικές εκλογικές αναμετρήσεις για την ανάδειξη:

1. Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που εκλέγονται σε παγκύπριο επίπεδο.

2. Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, που εκλέγονται σε επίπεδο Επαρχίας.

3. Δημάρχων, που εκλέγονται σε επίπεδο Δήμου.

4. Αντιδημάρχων, που εκλέγονται σε επίπεδο Δημοτικού Διαμερίσματος.

5. Δημοτικών Συμβούλων, που εκλέγονται σε επίπεδο Δημοτικού Διαμερίσματος.

6. Μελών Σχολικών Εφορειών, που εκλέγονται σε επίπεδο Δήμου.

7. Κοινοταρχών, που εκλέγονται σε επίπεδο Κοινότητας.

8. Μελών Κοινοτικών Συμβουλίων, που εκλέγονται σε επίπεδο Κοινότητας.

Ουσιαστικά ο άγνωστος και δυσκολοπροβλέψιμος ΤΕΤΑΡΤΟΣ πολος ψηφοφορων ο οποιος παρουσιάζει ποσοστό πολύ υψηλό στους συνολικούς ψηφοφόρους και τον συνολικον πληθυσμον θα ορισει τις. πρώτες πέντε
κατηγορίες εκλογικων αναμετρησεων και θα επιρεασει έντονα τις υπόλοιπες τρεις.

 

Listen Live