Τρι, Οκτ 22, 2024

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΕΣ ΕΝΤΟΝΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΠΑ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΕΣ ΕΝΤΟΝΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΠΑ

Η ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΡΑΦΑ ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ ΜΕΣΑ

Ανώτερος Αιγύπτιος αξιωματούχος λέει στο Associated Press ότι το Κάιρο έχει διαμαρτυρηθεί με το Ισραήλ, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, λέγοντας ότι η επιχείρηση Ράφα έθεσε τη συνθήκη ειρήνης με το Ισραήλ - ακρογωνιαίο λίθο της περιφερειακής σταθερότητας - σε υψηλό κίνδυνο.

Ο αξιωματούχος δεν είναι εξουσιοδοτημένος να ενημερώνει τα μέσα ενημέρωσης και μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Χθες, ο ισραηλινός στρατός άρχισε να καλεί τους Παλαιστίνιους σε πρόσθετες γειτονιές της Ράφα να εκκενώσουν την περιοχή, καθώς προχώρησε σε επιχείρηση κατά της τρομοκρατικής ομάδας Χαμάς στην πόλη στη νότια Λωρίδα της Γάζας.

Η Wall Street Journal ανέφερε τον Φεβρουάριο ότι Αιγύπτιοι αξιωματούχοι είχαν προειδοποιήσει ότι η επί δεκαετίες ειρηνευτική συνθήκη μεταξύ Αιγύπτου και Ισραήλ θα μπορούσε να ανασταλεί εάν τα στρατεύματα των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων εισέλθουν στη Ράφα ή εάν κάποιος από τους πρόσφυγες της Ράφα εξαναγκαστεί προς νότο στη χερσόνησο του Σινά.

Σε μια προσπάθεια να αποτρέψει μια μαζική εισροή προσφύγων, η Αίγυπτος έχει τοποθετήσει τανκς κοντά στα σύνορά της με τη Γάζα, μετά την ενίσχυση του συνοριακού τείχους από την αρχή του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, τόσο δομικά όσο και με εξοπλισμό επιτήρησης.

Listen Live