Παρ, Σεπ 20, 2024

ΠΕΡΥΣΙ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΡΑ .... ΜΗΠΩΣ ΠΑΡΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΠΡΟΕΙΚΟΝΗΣΑΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ....

ΠΕΡΥΣΙ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΡΑ ....  ΜΗΠΩΣ ΠΑΡΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΠΡΟΕΙΚΟΝΗΣΑΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ....

ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΝ ΚΥΠΡΩ, ΠΡΩΤΑ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ ΗΜΙΤΕΛΗ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Όσοι απο εμας έχουν εμπειρία εκλογων στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ και εκτός πρωτευουσης μετεκλογικα και εν μέσω του ακραιου καυσωνος καταληγουμε σε κάποια παρατηρησιμα πλέον συμπερασματα.

1.Η άποχη στις εκλογές θα είναι σταθερα πλέον πάνω από τριάντα τοις εκατον αν δεν υπαρξουν δραματικες αλλαγές.

2.Τα κομμάτα παραμενουν σε λειτουργία λόγω των πελατειακων σχεσεων και των προσωπικων σχεσεων συγκεκριμένων στελεχων τους σε γειτονιές και στην υπαίθρον

3.Υπαρχει ο συναισθηματικος δεσμος και διασωζει τα παλιά κομμάτα μικρά, μετρια και μεγαλα αλλά υποχωρει χρόνο με τον χρόνο.

4.Ηδη τα κομμάτα απευθυνονται εντονοτερα σε ηγέτες ατυπων συσπειρωσεων για ψηφους.Κερκιδες ομαδων.Συνδεσμους φιλαθλων.Φιλανθρωπικα σωματεια.Καποια δε κομμάτα διατηρουν δορυφορικα πολιτιστικα σωμάτεια,χορωδιες και προσπαθούν να κρατησουν στη ζωή Αγροτικες Ομοσπονδιεςκαι συλλογους μια και δεν έχουν άλλους φορεις συγκεντρωσης στελεχων αποτελεσματικες ούτε επραξαν πολλά για να τους δημιουργήσουν.

5.Τα κομμάτα έχουν χάσει την εικόνα της νεολαιας της ΝΗΣΟΥ και κυρίως των ηγετικων της μορφων.Δεν είναι προβλεπτοι αυτοι οι ηγέτες και περιπατουν εκτός κομματικων θερμοκηπιων.Η διάφορα δε των ικανοτητων και της μορφωσεως κάποιες φορές είναι τεράστια.Τα παιδιά που είναι στο κομμα συνήθως υστερουν.Γι αυτό και οι μεταγγραφες είναι συνήθως η βιαστικη λύση.

6.Απο την άλλη η λα ι κη νεολαια του μεροκαματου και της επιβίωσης έχει εξωσυστημικα αντανακλαστικα με απροβλεπτη συνεχεια.

7.Το σημαντικοτερο το φαινόμενο που διαφευγει από πολλά κομμάτα είναι η ταυτοτικη ομάδα νεολαιας που έχει μεγάλο ευρος και ποικιλία εκφρασεων.Κατα βάση πατριωτικη , αντικατοχικη , .Ομιλουμε βέβαια γι' αυτους που είναι εκτός των εξυπηρετουμενων από τα κομμάτα.Επιπροσθετα μεγάλο νεανικο ρεύμα εκφράζεις προβληματισμον για το μεταναστευτικο,την ασφάλεια,την αναξιοκρατια και το ανεξελεκτο του χρηματοοικονομικου συστηματος στο θέμα των εκποιησεων και των κερδοσκοπικων εταιριων εξαγορας. δανειων.

Αυτά ως αρχή. Οσο για τους κομματικους. Ο ντουνιας θα κρίνει. Τα βασίλειο και οι παντοκρατοριες παντος κάποια στιγμή κάνουν φτερά. Γι αυτο παιδιά και κυρίες ταπεινα ,μετρημενα και μας βλέπουν....

Εφυγαν γίγαντες σε αυτό τον τόπον που μπορούσα να ναι πρόεδροι,υπουργοι και βουλευτες με ήθος ακεραιον...

Αν θελετε έχω πρόχειρο ένα όνομα. Παναγιωτης Περσιανης...

Όταν είστε μόνοι ,μόνες. Αξαμωθειτε για να αρχισετε να πατάτε στη γη...

Διαβαστε τον και ολιγον να σας φυγει η επαρση για τα παιδιαστικα ιδεολογικα σας εισαγωμενα αμετρα και εντελώς εκτός των υποσχεσεων σας προεκλογικα... και του κοινωνικου συμβολαιου με το λαό και τη φτωχολογια.

Listen Live