Παρ, Σεπ 20, 2024

ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ...

ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ...

... ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ ΜΕ ΚΑΛΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΤΩΧΟΛΟΓΙΑ
Πριν απο πέντε σημειωναμε τις παρακατώ σκέψεις οι οποίες παραμενουν τραγικά επικαιρες.

Αποτελουν κάποιες σκόρπιες σκέψεις για την Κύπριακή πραγματικότητα και την εν Κύπρω σύγχρονή πολιτική πρακτική και ταυτοχρονα εμπεριεχουν προτασεις αποτελματωσης

Με πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα στα οποία η αποχή αγγίζει το 33% τα πολιτικά κόμματα δεν επιδεικνύουν ανησυχία. Η μέθοδος των τριών και ο διαμοιρασμός των ψήφων υποβοηθεί την πορεία τους την εν γένει υποτονικήν και επικοινωνιακή με φορτία επαναλήψεων.

Η οικονομία χρόνου και η δημιουργική πολιτική πρόοδος δια πρακτικών μέτρων δεν χαρακτηρίζει την πολιτικήν μας κονίστραν. Ασθμαίνουσα περιφερόμενη έκφρασις δηλώσεων από τηλεοπτικό κανάλι σε κανάλι και ενδιαμέσως τηλεφωνικές συνομιλίες δια τα ποικίλα ραδιόφωνα εις Λευκωσίαν και εις την επαρχίαν. Και απομένει η διερώτησις η απο ετών.Καλάν βρε παιδιά εξέταση της εν Κύπρω πραγματικότητος υπάρχει στο πρόγραμμαν σας;

Η θεσμική λειτουργία των θεμάτων εργασίας ,αμοιβών , όρων απασχόλησηςυποχωρεί στην νήσον από δεκαετίας αν και αδυναμίες υπήρχαν και εις προτέρας περιόδου. Στον χώρον των συντεχνιών απουσιάζει η αγωνίστική δυναμική. Η βάσανος της πολύπλοκης σύγχρονης εργασιακής πραγματικότητος. Το κοινόν καλόν ενταφιαζεται νυχθημερόν ποικιλοτρόπως. Είναι και μια ηττοπάθεια έναντι της οργανωμ ενης επέλασης των εργοδοτικών κέντρων στην Λευκωσίαν που εμπλέκονται σε τομείς που ουδεμίαν ή ελάχιστην αρμοδιότηταν νομιμοποιούνται να έχουν.

Με πρακτικές προτάσεις , με νομικά και θεσμικά οδοφράγματα μπορούν να διαφυλάχτουν οι απλοι Κύπριοι των γειτονιών και των χωρίων.

Επίσης με απλές αναλύσεις να επεξηγηθούν τα όρια και οι αρμοδιότητες σε θέματα εργασίας και απασχόλησης. Στην ανάγκη να καταγγελθεί ευγενικά όποιος φορέας ονειρεύεται τον Κύπριο ως παρία και δουλοπάροικον εις χρυσοφόρες μηχανές που η λειτουργία τους ουδεμίαν σχέσην έχει με τα θεμελιώδη κανονιστικά κείμενα του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας και αρκετών κυρωμένων συμβάσεων των Ηνωμένων Εθνων.

Πρώτα ο Θεός θα επανέλθουμεν ελπίζοντας.

Listen Live