Σαβ, Οκτ 19, 2024

Μια βραδιά θριάμβου και αριστείας υπό το φως της αθλητικής δόξας

Μια βραδιά θριάμβου και αριστείας υπό το φως της αθλητικής δόξας

Σε μια λαμπρή και συγκινητική βραδιά γεμάτη λάμψη, δυναμισμό και περηφάνια, η αίθουσα του Columbia Plaza φιλοξένησε στις 18 Οκτωβρίου 2024 την Ετήσια Εκδήλωση Βραβεύσεων Αρίστων Αθλητών και Προπονητών της Κυπριακής Εθνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (ΚΕΠΕ). Η εκδήλωση, υπό την αιγίδα του Εξοχότατου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, και με την παρουσία της Υφυπουργού Κοινωνικής Πρόνοιας κα. Μαριλένας Ευαγγέλου, συγκέντρωσε κορυφαίες προσωπικότητες από τον αθλητισμό, την πολιτική και τον επιχειρηματικό κόσμο.

Χαιρετισμοί που Ενέπνευσαν
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον θερμό χαιρετισμό του Προέδρου της ΚΕΠΕ, κ. Ανδρέα Καμαρλίγκου, ο οποίος εξήρε το πάθος, τη δύναμη και την αφοσίωση των παραολυμπιακών αθλητών και προπονητών, τονίζοντας ότι αποτελούν παραδείγματα ζωής για όλη την κυπριακή κοινωνία.

Η Δρ. Μαρίνα Ιωάννου Χασάπη, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, εξέφρασε την αδιάκοπη στήριξη της πολιτείας προς τους παραολυμπιακούς αθλητές, υπογραμμίζοντας τη σημασία των θυσίων και των υπερβάσεων που καταβάλλουν. Η Πρόεδρος της Κυπριακής Συνομοσπονδίας Οργανώσεων Αναπήρων, κα. Θέμις Ανθοπούλου, καθώς και ο κ. Μάριος Κωνσταντίνου, Διευθύνων Σύμβουλος της Χαραλαμπίδης Κρίστης, τόνισαν τη σημασία της υποστήριξης του αθλητισμού και της ενίσχυσης της κοινωνικής ένταξης μέσω του αθλητισμού.

Η Εντυπωσιακή Ομιλία της Κάλλης Χατζηιωσήφ
Με ιδιαίτερη έμφαση στη δύναμη του αθλητισμού, η Αντιπρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ), κα. Κάλλη Χατζηιωσήφ, καθήλωσε τους παρευρισκόμενους με την ομιλία της, αναδεικνύοντας το αληθινό νόημα της λέξης "άθλος":

«Ο αθλητισμός δεν είναι απλά μια μορφή φυσικής δραστηριότητας, αλλά η ανώτερη μορφή πολιτισμού, γιατί ενσαρκώνει την πάλη του ανθρώπου με τον εαυτό του. Οι παραολυμπιακοί αθλητές μας ενσαρκώνουν αυτή την πάλη κάθε μέρα, ξεπερνώντας τα όρια τους και τα εμπόδια της ζωής.»

Ξεχωριστή αναφορά στην Καρολίνα Πελενδρίτου
Η Καρολίνα Πελενδρίτου, τρις χρυσή παραολυμπιονίκης, τιμήθηκε με ειδική βράβευση για την εξαιρετική της πορεία στον χώρο της κολύμβησης. Σε έναν συγκινητικό λόγο, αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετώπισε και στην αποφασιστικότητά της να συνεχίζει να αγωνίζεται και να εμπνέει τους νέους αθλητές:

«Η δύναμη να ονειρευόμαστε και να πιστεύουμε στους στόχους μας είναι το κλειδί για κάθε επιτυχία. Σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας και σας υπόσχομαι ότι θα συνεχίσω να αγωνίζομαι με πάθος για την Κύπρο μας.»

Οι Βραβεύσεις των Πρωταγωνιστών
Η βραδιά κορυφώθηκε με την απονομή βραβείων στους αθλητές και προπονητές που διακρίθηκαν για τις σπουδαίες επιτυχίες τους, αναδεικνύοντας τη σημασία της αφοσίωσης και του σθένους τους. Ανάμεσα στους τιμηθέντες ήταν:

  • Εθνική Ομάδα Καλαθοσφαίρισης σε Αμαξίδιο
  • Γιώργος Αχιλλέως - Αντώνης Αντωνίου (Paradance)
  • Ανδρέας Μπέρος - Κωνσταντίνος Χρίστου (100 και 400 μέτρα στην κατηγορία Τ38)
  • Ανδρέας Δουλαππάς - Τσιοπάνης Θωμάς (Τρίαθλο)
  • Ανδρέας Αραβής - Πόπη Δρουσιώτου (Επιτραπέζια Αντισφαίριση)
  • Χρίστος Μισός - Ανδρέας Ονουφρίου (Τοξοβολία)
  • Μαρία Μάρκου - Δημήτρης Ιωαννίδης (Άρση Βαρών σε Πάγκο)
  • Βίκτωρας Πενταράς - Ηλίας Αγαπίου (Άλμα εις Μήκος)
  • Καρολίνα Πελενδρίτου - Στυλιανός Κασαβογιαννής - Ιωάννης Αλεξάκης (Κολύμβηση)

Βραβεύσεις Χορηγών και Ειδικές Τιμές
Η ΤΟΥΟΤΑ, ΟΠΑΠ Κύπρου, Χαραλαμπίδης Κρίστης και ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού (ΚΟΑ) βραβεύτηκαν για την πολύτιμη υποστήριξή τους στην παραολυμπιακή κοινότητα, αναδεικνύοντας τη σημασία της στήριξης αυτών των σπουδαίων πρωτοβουλιών.

Ιδιαίτερη τιμή αποδόθηκε στην Ιωάννα Καριοφύλλη, Πρόεδρο της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Ελλάδος, για τη διαρκή της προσφορά και στήριξη στον παραολυμπιακό αθλητισμό.

Ένας Ύμνος στην Ανθρώπινη Θέληση
Η Ετήσια Εκδήλωση Βραβεύσεων της ΚΕΠΕ ήταν μια γιορτή που δεν εξυμνούσε μόνο τα μετάλλια και τις διακρίσεις, αλλά κυρίως τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης και του αθλητικού ιδεώδους. Μέσα από τις υπερβάσεις και τις θυσίες τους, οι παραολυμπιακοί αθλητές και προπονητές μας απέδειξαν ότι τα μεγαλύτερα κατορθώματα της ζωής έρχονται μέσα από το πάθος, την πίστη και τη στήριξη μιας ενωμένης κοινωνίας.

Η βραδιά έκλεισε με δείπνο, όπου όλοι οι παρευρισκόμενοι μοιράστηκαν στιγμές συγκίνησης και συζήτησαν το μέλλον του παραολυμπιακού αθλητισμού στην Κύπρο. Οι πρωταγωνιστές αυτής της βραδιάς υπόσχονται να συνεχίσουν να γράφουν ιστορία, εμπνέοντας γενιές αθλητών και πολιτών.

Listen Live