Τετ, Μάι 8, 2024

Αρχίζουν στην Λεμεσό οι 56οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Σπόρτιγκ

Αρχίζουν στην Λεμεσό οι 56οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Σπόρτιγκ

Την έναρξη του 56ου Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Σπορτιγκ κήρυξαν από κοινού η Υφυπουργός Ναυτιλίας Μαρίνα Χατζημανώλη, ο Δήμαρχος Λεμεσού κ.Νίκος Νικολαϊδης, ο Πρόεδρος της FITASC κ.Ζαν – Φρανσουά Παλίγκας, o Πρόεδρος της ΣΚΟΚ κ.Λένος Κυριάκου, το μέλος του ΔΣ του ΚΟΑ κ.Ανδρέας Μυλωνάς και ο εκπρόσωπος της FITASC στην Κύπρο, κ.Λούκας Χάματσος παρουσία των αποστολών 31 χωρών που μετέχουν στην διοργάνωση.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση πατήστε εδώ

Φωτογραφίες από την εκδήλωση πατήστε εδώ

Την τελετή έναρξης σήμανε η παρέλαση των εθνικών ομάδων κατά μήκος του μόλου με κατεύθυνση την πλατεία του Παλιού Λιμανιού, το απόγευμα της Τετάρτης 10 Μαϊου 2023.  Η φιλαρμονική Ορχήστρα και οι μαζορέτες του Δήμου Λεμεσού συνόδευσαν την παρέλαση των 155 αθλητριών και αθλητών.

Με τις διεθνής επιτυχίες που πέτυχαν τα τελευταία χρόνια οι Κύπριοι σκοπευτές, η Κύπρος έχει πλέον καθιερωθεί ως προσφιλής σκοπευτικός προορισμός και αυτό επιβεβαιώνεται με τη διοργάνωση των «56ων Πανευρωπαϊκων Αγώνων Σπόρτιγκ», οι οποίοι εντάσσονται στις δράσεις των ΛΕΜΕΣΙΩΝ 2023 και τελούν υπό την αιγίδα του Δημάρχου Λεμεσού.

Μετά την παρέλαση αθλητών και αθλητριών ο Λένος Κυριάκου, Πρόεδρος της ΣΚΟΚ ευχήθηκε καλή επιτυχία στους αθλητές:
«Ένα πρωτάθλημα που όλοι αναμέναμε με μεγάλη ανυπομονησία το τελευταίο διάστημα ξεκινά. Για άλλη μια φορά η Σκοπευτική Ομοσπονδία Κύπρου σε συνεργασία με την Σκοπευτική Οργάνωση Λεμεσού αναλαμβάνουν τη διοργάνωση ενός από τους μεγαλύτερους αγώνες σκόπευσης»

Τις ευχές για καλή επιτυχία μετέφερε εκ μέρους του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Υφυπουργός Ναυτιλίας Μαρίνα Χατζημανώλη δηλώνοντας πως πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό αθλητικό γεγονός αφού συμμετέχουν πέραν των 500 αθλητών.

Ακολούθως ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαϊδης, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στην πόλη της Λεμεσού, στην πόλη που επενδύει στον αθλητισμό και ευχήθηκε στους ξένους καλή διαμονή στη πόλη μας και σε όλους τους αθλητές κάθε επιτυχία στον αγώνα.

Ο Πρόεδρος της FITASC, εξέφρασε δε τη βεβαιότητα πως οι διοργανωτές θα καταβάλουν τις προσπάθειές τους στον μέγιστο βαθμό, για μία επιτυχή και καλά οργανωμένη διοργάνωση.

«Στην αθλητομάνα πόλη της Λεμεσού, την ομορφότερη της Μεσογείου», καλωσόρισε τους αθλητές ο Πρόεδρος της ΣΚΟΛΕΜ κ.Γιώργος Έλληνας και ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Λεμεσού, την Αρχή Λιμένων, το Αθλητικό Γραφείο του Δήμου Λεμεσού και όλους τους χορηγούς για την πολύτιμη βοήθεια τους.

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από ένα τόσο μεγάλο και σημαντικό αθλητικό γεγονός δήλωσε στο δικό του χαιρετισμό το μέλος του ΔΣ κ.Ανδρέας Μυλωνάς.

Στην τελετή παρευρέθηκαν, επίσης, ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Κώστα καθώς και πλήθος καλεσμένοι και φίλοι του αθλήματος.

Το 56ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα διεξάγεται στο αναβαθμισμένο Διεθνές Σκοπευτήριο Λεμεσού στο Αρμενοχώρι από την Πέμπτη 11 Μαϊου μέχρι την Κυριακή 14 Μαϊου και οι φίλοι του αθλήματος θα μπορούν να το επισκεφθούν για να παρακολουθήσουν τους αγώνες.

Μεγάλος χορηγός του αγώνα είναι η εταιρεία ROBOMARKET.

Χορηγοί οι εταιρείες: GOURMET, KRIEGHOFF, BLAZER, BERETTA, SCANESTAS, ROYAL GROUP.

Listen Live