Σαβ, Οκτ 19, 2024

Ιδρύεται Εθνική Σχολή Δεοντολογίας για την Προστασία και Προώθηση του Αθλητισμού

Ιδρύεται Εθνική Σχολή Δεοντολογίας για την Προστασία και Προώθηση του Αθλητισμού

2. EPITROPI

Με στόχο την ενίσχυση της ακεραιότητας στον αθλητισμό και την προώθηση των αξιών του «Ολυμπιακού Πνεύματος» και του «Fair Play», η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού ανακοίνωσε την ίδρυση της Εθνικής Σχολής Δεοντολογίας. Η απόφαση λήφθηκε μετά από τρία χρόνια λειτουργίας της Επιτροπής και τη διεξαγωγή 54 ερευνών.

Η εγκαθίδρυση της Σχολής θα πραγματοποιηθεί στις 21 Οκτωβρίου σε επίσημη τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Στόχος της Σχολής είναι η ενδυνάμωση της ακεραιότητας και η πρόληψη παραβιάσεων στον αθλητισμό, ενώ οι τομείς διδασκαλίας θα περιλαμβάνουν θέματα επιμόρφωσης ερευνώντων λειτουργών, νέων στελεχών, νομικών και οικονομικών θεμάτων, καθώς και την εκπαίδευση παιδιών και εφήβων στις αξίες του αθλητισμού. Οι διαλέξεις θα γίνονται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Αθλητισμού, και οι εγγραφές θα είναι δωρεάν μέσω της ιστοσελίδας της Σχολής.

Στη δημοσιογραφική διάσκεψη, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Καθηγητής Ανδρέας Καπαρδής, υπογράμμισε τη σημασία της ακεραιότητας στον αθλητισμό, ενώ η Δρ. Χριστίνα Ιωάννου, πρόεδρος της Σχολής, παρουσίασε τις λεπτομέρειες λειτουργίας.

Listen Live