Παρ, Μάι 17, 2024

Την επομενη των Χριστουγεννων ουδεναν ματς επειρατουτο

Την επομενη των Χριστουγεννων ουδεναν ματς επειρατουτο

Εφκαινες που το σπιτι της Οδου Τροοδους ετσι μερες να πας ναβρεις εναν μπακκαλην να γοράσεις έναν σπρα ι άμπα τζιαι λειψει και εμποδισει. κάποιαν εκ των δεκαδων εορταστικων μαγειρικων η την περατωση της Βασιλοπιττας. Θεος φυλαξει να παθουμεν ετσι κα ι σιν. Ωσπου να κανεις πεντε βηματα σε εσυναντουσεν νεα παρακλησις. Η γιαγια Παναγιωτα: Άμαν τελειώσεις γιουιν μου έλα να πάρεις με την αμιάξου. το καζιν τζιαι εψες ερυουσαμεν πολλά. Που τζιαιρός που χαμεν νησκιαν τζάκι τσιμινιαν εις το Χωρκόν. Να σιεις την ευτζην μου γιε μου. Ανηφορησας προς τον μπακκαλην τον Βαρωσιωτην νέα εντονοτερα εντολή υπό μακρυνης θειας ζυμωννουσας με το καλον τσιεμπεριν άμπα τζιαι συμβεί ατύχημα καθαριοτητας εις τα νέα ζυμώματα.Γιαννακη τσιακκαρε γιε μου αν εσιει μπε ι κιν παουερ τζιαι να σου δωκει θκυο τζιαι να τα γραψει. Έχουμεν λοαρκασμόν τζιαι μας ξέρει. Ειμαστιν καλοπλερωτες.
Να μην τα πολυλογουμεν. Την επομενη των Χριστουγεννων ουδεναν ματς επειρατουτο ουτε καν μονοτερμαν. Ουλλοι.πανω κατω δια θεληματα και διαταγας. Πεταχτου γιε μου στον πανω μπακκαλην να γεμωσεις το ταγκουιν πετρελαιον για τη σοπουαν την Αλλαντιν. Να έναν πεντοσελινον. ρεστα. Δευτερον καζιν δια την μητεραν του αριστερου μπακ με δανεικην αμαξουαν.Θκυο κοννιακια Αγγλιας η μπε σο πε για τα γλυκισματα και τα λοιπα γιορτινα.

Το δειλις δε αφου οι επληροφορουντο υπο ΔΙΚΤΥΟΥ μυστικου ποιοι μπακαλληες ητο πομεθιστοι εως Αη Γιαννη τζι' ανοιξαν. Οι αποστολαι ητο δυσκολοτερες. τηταν.

Ενυχτωννεν και οι συνοδται εδιερωτουντο αν εφαες πολλην ψητον τζιαι δεν εσωνες τους πεντε γυρους για τα καλαντα της Πρωτοχρονιας εις την μειζονα ΓΕΙΤΟΝΙΑΝ. Διερωτησις υπηρχε και δια την φιλοξενηση υπο γιαγιαδων που μας ετραπεζωναν τζιολας.

Η απαντησις επροεκυπτεν εντος δυο λεπτων. Να σιεις τες ευτζιες μου γιε μου. Επηες ως τον Αετον να βρεις τζι αλλον αλευριν.
Το βράδυ δε ηκουες μελληρητον την μητεραν. Ατε γιουιν ππει να σωννεις. Αυριον πρωην να παει στο Αγιωρκουιν να φερει που τη χωρκανην μας το μαστραππαν που επεψεν η γιαγια σας με αυκα μες το σιταριν που τη Δρουσιαν. Θελω τα για να πετύχει η βασιλοπη το ρόλον με τα αυκά στη μέσην.

Ύστερα αρωτουν πως επροκυψαμεν λα ι κοι γευσιγνωστες ΟΛΙΓΟΝ και οπαδοι των τοπικων καταστηματων Αποικιακων και οποροπωλειων με χωρκατικα προ ι ιντα ΜΥΣΤΙΚΩΝ αποστολων υπο της υπαιθρου εις μεμηυμενους μπακκαλληες...

Listen Live