Παρ, Μάι 17, 2024

ΓΙΟΡΤΑΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΤΡΥΠΗΜΕΝΟ ΛΑΣΤΙΧΟΝ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ

ΓΙΟΡΤΑΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΤΡΥΠΗΜΕΝΟ ΛΑΣΤΙΧΟΝ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ

Ατε τωρά μεθεορτια των Χριστουγέννων να σου τρυπησει το λάστιχον του ποδηλατου. Οι μπακκαληες που πουλούν ππατσιες ναν κλειστοι. Να κραεις σελινια που τα καλαντα αλλά οι ποδηλαταες ναν ούλλοι κλειστοι ακόμα τζιαι ο.παππους ο Κλειτος παροδος Μακαριου. Ο Αντωνης επιμενει να το ππατσιαρουμεν με έναν κομμάτι εσωτερικου ποδηλατου παλλιου. Να θκιαλεξουμεν καλον κομματουιν φτάνει να μας κάμει την χάρην ο μαστρε Αντρέας ο Βλασκος να μας δωσει την γόμα την καλην.

Τελικως μετά το μεσημέριν ξεκινά η επιχείρηση ππατσιαρισμαν με εφεδρικην πειραματικην τετραγωνουαν ππατσιαν Κυπριακής παραγωγης και ευρεσιτεχνιας Οδου Τρόοδους. Με γόμαν που κολλλα τζιαι τα δάκτυλια λαλεί ο μαστρος ο καλοσυνατος. Με το δυνατόν κουταλιν φκάλλουμε το εσωτερικόν.Φουσκωννουμεν το με την πομπαν του καρκαντα του Ρατς .Ρυουν τα σιέρκα μας αλλά βουττουμεν το εσωτερικόν μες το νερό. .Βρισκουμεν την τρυπουαν. Πινεζα το συμπερασμαν του Αντωνη και των δύο μικρων θεατων που παίζουν στα τσίκο της γειτονιάς.

Σκουπιζουμεν το λάστιχον, τριφκουμεν ΟΛΙΓΟΝ την περιξ της τρυπουας περιοχής για να πιάει η ππατσουα μας να περασουμεν τις γιορτές. Περι την τετάρτην απογευματινην η γόμα ξερανισκει τελλια, κραει την χειροποιητην ππατσιαν και το λάστιχον επιστρέψει στην πρωτεραν θεσην του και το εσκα ημων μας μεταφερει σωους εις το ζαχαροπλαστειον Σταυρός για τζιερασουμεν μιαν πάστα του συμμαθητου μας Αντωνιου Βλασκου που επιλυσεν το μεθεορτιον αδιεξοδον και έχουμεν ποδήλατον γιορταρες μέρες δια τας εκτακτας αποστολας ως το λούνα παρκ η τες θκειαες μας προς παραλαβην προζυμιου αλευρας εκ Δρουσιας και των τεμαχιων λαρδιου και λουκανικων εκ των συγγενων που διαχειμαζουν εις Ακαμαν και Νεον Χωρκόν.

Listen Live