Κυρ, Μάι 5, 2024

Η πολιτική και κοινωνική ζωή της Κύπρου

Η πολιτική και κοινωνική ζωή της Κύπρου

Όσοι παρακολουθούν την πολιτική και κοινωνική ζωή της Κύπρου παρατηρουν εδώ και μια εικοσαετια την αμηχανια των κομμάτων και των πολιτικων κινηματων στην εύρεση νεων δομων για παρουσία τους στις γειτονιές ,τις ενοριες και τις κοινοτητες της Υπαίθρου.

Μετά την καταργηση η την φθορα των κλαδικων Οργανωσεων σε πολλά κομμάτα αυτό που τους απεμεινε είναι οι επιβιωσαντες τοπικός συλλογοι.Πλην εξαιρεσεων οι συλλογοι λειτουργουν κυρίως ως καφενεία και ως μικρά ταβερνεια τα βραδυα και έχουν περιορισμένες δρασεις και εκδηλώσεις πλην των κομματικων παραμονες των εκλογων η Χριστούγεννα, Πάσχα και μιας καθιερωμενης χορεσπεριδας.

Η αναζητηση μιας νεας δομης για να ζωντανεψουν οι γειτονιές και να υπάρξει μια μορφωτικη και πολιτικοκοινωνικη εμπλοκη των νεων,των ΓΥΝΑΙΚΩΝ και των άλλων μελων δεν δείχνει να προβληματιστει κομμάτα και κινήματα.

Η ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ κομμάτων,κινηματων,πρωτοβουλίων πολιτων,νεων αθλητικων και καλλιτεχνικό σωματειων με ζωντανά εντευκτηρια αποτελεί μια αναγκαιοτητα για να σωθούν όσα μπορούν πλέον να περισωθουν στις γειτονιές και τις κοινοτητες.

Το πρόβλημα είναι βέβαια η απουσια σκαφτιαδων.Αθλητικων και καλλιτεχνικων προσωπικότητα,ανθρώπων με μερακι πολιτιστικο με μερακι στην αποκεντρωση.

Σκακιστικα τμηματα,ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ επιτραπέζια ε αντισφαιρισης,χορευτικες λαογραφικες ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ.Ομαδες θεάτρου,Λεσχες μελετης και αναγνωσης.Πρωτοβουλιες μυησης στον αρχαίοι και ορθοδοξον πολιτισμό μας.Τμηματα χειροτεχνιας και παραδοσιακό τεχνων.Νεες αθλητικες ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ.Προς αυτά και άλλα εποικοδομητικα είναι ανάγκη να κατευθυνθουν κομμάτα,κινήματα,ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ πολιτων και συσπειρωσεις αποδημων και δημοτων.

Για να αναπνευσουν οξυγονον οι γειτονιές και η ΥΠΑΙΘΡΟΣ.Να ύπαρξη υγιηςαμιλλα πέρα από τα στενα μικροκομματικα και συμφεροντολιγικα.

Listen Live