Σαβ, Ιουλ 27, 2024

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Δήλωση του περιφερειακού διευθυντή Εγγύς και Μέσης Ανατολής της ΔΕΕΣ μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή

Ακολουθεί μια σύντομη δήλωση του Fabrizio Carboni, περιφερειακού διευθυντή Εγγύς & Μέσης Ανατολής για τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

«Ανησυχούμε βαθιά για τα κύματα κλιμάκωσης της βίας στη Μέση Ανατολή και προειδοποιούμε έντονα για την περαιτέρω περιφερειοποίηση της σύγκρουσης στη Γάζα και το Ισραήλ. Αυτή η περιοχή έχει βυθιστεί στην ανθρωπιστική κρίση για δεκαετίες, με τους πολίτες στην Υεμένη, το Ιράκ, τον Λίβανο, τη Συρία και αλλού να πληρώνουν το υψηλότερο τίμημα. Οι εντεινόμενες εχθροπραξίες είναι πιθανό να προκαλέσουν ακόμη περισσότερα δεινά και να επιδεινώσουν τις υπάρχουσες ανθρωπιστικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Αυτό που χρειάζονται και αξίζει πάνω απ' όλα οι άνθρωποι στην περιοχή είναι μια ανάπαυλα από τη βία.

Προτρέπουμε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να βάλουν τις ζωές των αμάχων σε προτεραιότητα και να τηρήσουν τις αρχές του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου. Είναι επιτακτική ανάγκη οι προσπάθειες να κατευθύνονται προς την αποκλιμάκωση και τη διατήρηση της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας».

Listen Live