Πεμ, Οκτ 10, 2024

Ο ΟΗΕ ΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ ΠΟΛΕΜΑ ΤΟΝ ΥΠΟΣΙΤΙΣΜΟ

Ο ΟΗΕ ΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ ΠΟΛΕΜΑ ΤΟΝ ΥΠΟΣΙΤΙΣΜΟ

Τα Ηνωμένα Έθνη και οι εταίροι δημοσίευσαν χθες το Σχέδιο Επισκόπησης και Αντιμετώπισης Ανθρωπιστικών Αναγκών για το 2024 , το οποίο ζητά 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια για την υποστήριξη περισσότερων από 11 εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρη τη χώρα.

Μετά από περισσότερα από εννέα χρόνια συγκρούσεων, οι καθημερινοί αγώνες των ανθρώπων στην Υεμένη επιδεινώνονται από την οικονομική επιδείνωση και τη σοβαρή διαταραχή των δημόσιων υποδομών και υπηρεσιών, καθώς και από την κλιματική αλλαγή. Περισσότεροι από 18 εκατομμύρια άνθρωποι στην Υεμένη – που είναι περισσότερο από τον μισό πληθυσμό της χώρας – χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια και υπηρεσίες προστασίας.

Περίπου 12,4 εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν επαρκή πρόσβαση σε ασφαλές πόσιμο νερό, αυξάνοντας τον κίνδυνο μολυσματικών ασθενειών, ενώ περισσότερα από 4,5 εκατομμύρια παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο.

Η χώρα βιώνει επίσης μερικά από τα υψηλότερα ποσοστά υποσιτισμού που έχουν καταγραφεί ποτέ, με σχεδόν τα μισά παιδιά κάτω των πέντε ετών να παρουσιάζουν μέτρια έως σοβαρή καθυστέρηση – και η κατάσταση συνεχίζει να επιδεινώνεται. Οι εταίροι μας υπολογίζουν ότι 17,6 εκατομμύρια άνθρωποι θα αντιμετωπίσουν οξεία επισιτιστική ανασφάλεια φέτος.

Για την υποστήριξη πιο βιώσιμου προγραμματισμού και την απομάκρυνση από την εξάρτηση από τη βοήθεια, το Σχέδιο Ανθρωπιστικής Αντίδρασης του 2024 δίνει έμφαση στη συνεργασία με αναπτυξιακούς εταίρους για την υποστήριξη των μέσων διαβίωσης, των βασικών υπηρεσιών και των οικονομικών συνθηκών για τη δημιουργία μακροπρόθεσμων λύσεων.

Listen Live