Παρ, Οκτ 25, 2024

ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΟΜΗΡΩΝ

ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΟΜΗΡΩΝ

Εργαζόμενοι έκλεισαν δημόσιες υπηρεσίες, εταιρείες τεχνολογίας και άλλες επιχειρήσεις, και ακτιβιστές μπλοκάρουν την κυκλοφορία σε διασταυρώσεις σε όλη τη χώρα τη Δευτέρα, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε μια μονοήμερη γενική απεργία με στόχο να πιέσει την κυβέρνηση να επισφραγίσει μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός ομήρων στη Γάζα μετά ο στρατός ανέσυρε τα πτώματα έξι ομήρων που εκτελέστηκαν πριν από λίγες μέρες.

Η απεργία ανακοινωθηκε την Κυριακή από την Εργατική Ομοσπονδία Histadrut, ένα συνδικάτο ομπρέλα που εκπροσωπεί τους περισσότερους εργαζομένους του δημόσιου τομέα, ως μέρος μιας ημέρας εθνικών αναταραχών που σχεδιάζουν ακτιβιστές εν μέσω αυξανόμενης οργής προς στον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και την κυβέρνησή του για την επιμονή να πιέζουν τα ισραηλινά αιτήματα συνομιλίες με την τρομοκρατική ομάδα της Χαμάς.

Το Ισραηλινό Επιχειρηματικό Φόρουμ, το οποίο εκπροσωπεί περίπου 200 από τις μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας, δήλωσε επίσης αργά την Κυριακή ότι θα επιτραπεί στους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην απεργία, κλείνοντας τράπεζες και άλλες επιχειρήσεις. Το Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ, ωστόσο, λειτουργούσε κανονικά τη Δευτέρα.

Με περιορισμένες υπηρεσίες λεωφορείων να αναγκάζουν τους μετακινούμενους να βρίσκουν εναλλακτικά μέσα μετακίνησης και πολλούς υπαλλήλους να αρνούνται να εμφανιστούν στη δουλειά, ακτιβιστές άρχισαν να συγκεντρώνονται τη Δευτέρα το πρωί σε σημαντικούς κόμβους και σε άλλους δρόμους σε όλη τη χώρα.

Οι διαδηλωτές απέκλεισαν μεγάλους δρόμους στο Τελ Αβίβ και έκλεισαν τους αυτοκινητόδρομους που οδηγούσαν στην πόλη από τα βόρεια και τα ανατολικά, με αποτέλεσμα να σταματήσει η κυκλοφορία στους αυτοκινητόδρομους Route 1 και Route . Στον εκκωφαντικό ρυθμό των τυμπάνων, ορκίστηκαν να μην εγκαταλείψουν αυτούς που εξακολουθούν να πιστεύεται ότι κρατούνται όμηροι στη Γάζα και κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι τους άφησε να πεθάνουν εκεί.

Πηγή :Times of Israel

Listen Live