Τετ, Οκτ 23, 2024

Λίβανος: Οι εχθροπραξίες συνεχίζουν να επηρεάζουν τους αμάχους

Λίβανος: Οι εχθροπραξίες συνεχίζουν να επηρεάζουν τους αμάχους

Ο OCHA αναφέρει ότι οι εχθροπραξίες στον Λίβανο συνεχίζουν να επηρεάζουν τους αμάχους, με 10 νεκρούς μόνο από την αρχή αυτού του μήνα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 143 από τον Οκτώβριο του περασμένου έτους. Ο ΟΗΕ καλεί όλα τα μέρη να συμμορφωθούν πλήρως με τις υποχρεώσεις τους βάσει του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, για την προστασία αμάχων και μη στρατιωτικών υποδομών.

Ο OCHA λέει ότι ο συντονιστής Ανθρωπιστικής Βοήθειας, Iman Riza, διέθεσε ένα πακέτο έκτακτης βοήθειας 24 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ από το Ανθρωπιστικό Ταμείο του Λιβάνου για τη στήριξη των ανθρώπων που έχουν ανάγκη.

Δέκα εκατομμύρια δολάρια θα διατεθούν για την υποστήριξη της απάντησης σε όσους επλήγησαν από τις εχθροπραξίες στο Νότιο Λίβανο, με τρόφιμα, υγεία, υγειονομική περίθαλψη και νερό, υποστήριξη υγιεινής και υγιεινής. Και 13 εκατομμύρια δολάρια θα διατεθούν για την υποστήριξη ευάλωτων κοινοτήτων σε όλη τη χώρα, ενώ το υπόλοιπο 1 εκατομμύριο δολάρια θα διατεθεί για την ενδυνάμωση των τοπικών μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Για τη συνεχιζόμενη αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης στις τρέχουσες εχθροπραξίες, οι ανθρωπιστικοί εταίροι μας χρειάζονται 123 εκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση επειγουσών αναγκών μέχρι το τέλος του έτους.

Ο Ρίζα προέτρεψε τη διεθνή κοινότητα για αυξημένη υποστήριξη, προειδοποιώντας ότι χωρίς επαρκή χρηματοδότηση, ο ΟΗΕ και οι εταίροι θα αγωνιστούν για να ανταποκριθούν σε άμεσες ανάγκες και κινδυνεύουν να υπονομεύσουν την ετοιμότητα και την ικανότητα αντιμετώπισης άλλων επειγουσών κρίσεων στο Λίβανο.

 

Listen Live