Πεμ, Απρ 18, 2024

Το επίδομα μονογονιού δεν θα αφαιρείται με την συμβίωση

Το επίδομα μονογονιού δεν θα αφαιρείται με την συμβίωση

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην ομιλία του για την 8 η του Μάρτη στην εκδήλωση στο Προεδρικό, εξήγγειλε την κατάργηση της αναχρονιστικής πρόνοιας για αφαίρεση του μονογονεϊκού επιδόματος, σε περίπτωση συμβίωσης με άλλο άτομο.

Μια δίκαιη διεκδίκηση του Παγκύπριου Συνδέσμου Μονογονεϊκών Οικογενειών και Φίλων δικαιώνεται.

Ελπίζουμε η κυβέρνηση να καταθέσει άμεσα νομοσχέδιο για τις αναγκαίες τροποποιήσεις της νομοθεσίας. Θα πρέπει ταυτόχρονα η κυβέρνηση να προχωρήσει σε ολοκληρωμένη τροποποίηση του συγκεκριμένου νόμου Περί Επιδόματος Τέκνου ώστε να καταργηθεί η αποκοπή του επιδόματος σε περίπτωση νέου γάμου χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, και η
παραχώρηση του επιδόματος μονογονιού με την παρουσίαση τριών δικαστικών αποφάσεων (διαζύγιο, διατάγματα διατροφής και γονικής μέριμνας) πράγμα κοστοβόρο για τους μονογονιούς, συνυπολογίζοντας την ουσιαστική αποστέρηση της νομικής αρωγής στους μονογονιούς που την έχουν ανάγκη.

Είναι η θέση μας ότι το επίδομα μονογονιού θα πρέπει να δίνεται άμεσα με την έγκυρη διαπίστωση της διάστασης για την αναγκαία στήριξη της μονογονεϊκής οικογένειας το πρώτο δύσκολο χρονικό διάστημα διάλυσης ενός γάμου.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για όλα τα δίκαια αιτήματα μας, για την συνέχιση του επιδόματος με το νέο γάμο του μονογονιού με εισοδηματικά κριτήρια, και κατά την διάρκεια των σπουδών των παιδιών, για την παραχώρηση του επιδόματος άμεσα με την διάσταση, για την κατάργηση της πενταετίας μόνιμης διαμονής για τη παραχώρηση του, για την αναθεώρηση του ΕΕΕ ώστε να αποτελεί πραγματική στήριξη στους μονογονιούς που το χρειάζονται χωρίς αποκοπή όλων των επιδομάτων και διατροφής και αύξηση των ποσών ελάχιστης διαβίωσης.

Ευχαριστούμε τα κόμματα και τις οργανώσεις που μας στήριξαν στον αγώνα μας, ιδιαίτερα το ΑΚΕΛ για την πρόταση νόμου για απάλειψη της συμβίωσης από τον νόμο την οποία κατέθεσε από το 2015.

Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει στην υιοθέτηση Στρατηγικού Σχεδίου για την επίλυση των πολύπλευρων προβλημάτων των μονογονεϊκών οικογενειών και να μην περιοριστεί σε ένα αποσπασματικό μέτρο.

Listen Live