Σαβ, Απρ 27, 2024

Το πρώτο μου ποδήλατο ήταν ένα Εσκα Τσεχοσλοβακίας

Το πρώτο μου ποδήλατο ήταν ένα Εσκα Τσεχοσλοβακίας

Τα ποδηλατα εφταναν απο την πίσω πορτα ,τη σιδερενια. Κατηφορο και το πάρκαρες αριστερα η δεξια ανάλογα με την ώρα αφιξης. Το πρωι το Αθηναιδειο ήταν το 1979 ποδηλατοκρατουμενο. Οι μοτορουες μπηκαν στη ζωη μας μετα το 1982. Εν παρανομια. Μετα το 1983 μαλλον νόμιμα. Το πρωτο μου ποδηλατο ήταν ένα Εσκα Τσεκοσλοβακιας Στο λυκειο ο ιστορικος καρκαντας που αρεσε και του Θεόδωρου και ηξερε καλα τη διαδρομη Αλασια η Κλινικη Ιωσηφιδη προς Ολυμπιου Διος οπου και η βάση της οικογενειας Κυπριανου με το θρυλικο πιγκ -πογκ και τις ομηρικες μαχες. Και το θρυλικο δρομακι μαρακανα οπου η μαππα ειχε τιμητικες.

Ηταν βεβαια και το Κάρλτον του Σίμου παρκαρισμενο στην πισω αυλη, παντα ελευθερο ,προς δανεισμο απεριοριστου χρόνου.
Το δανειζόμασταν χωρις διαδικασιες και ποτε δεν μας είπε μια παρατήρηση ο αρχοντας νταμερ του σχολείου απιστευτο δίδυμο με τον Πανο το Σουγλη στο πιανο.
Με το Χριστακη το Μέλιο στα συγχρονα και τις μπαλαντες το Ξένιο το Μιχαλη.

Είχαν και μια άλλη λαικη μπαντα με τον Αντωνη τον Τορναριτη και το Μαρίνο το μικρο τον κιθαριστα που πάντα ο Σίμος τον ελεγε χαιδευτικα Γιώρκο.
Με τα ποδήλατα ανεβαιναμε στα βοηθητικα του Τσιρειου στο Γυμνασιο. Μεγαλα ματς. Φοβερος τερματοφυλακας ο Γιώρκος ο Παρασκευας φιλος καρδιακος απο το Δημοτικο. Αρχηγος ο διπλανος μου Νίκος Ανδρεου άσσος στο ποδοσφαιρο μεγαλος παικτης μετα στην Α κατηγορια και κατόπιν προπονητης σημαντικος. Είχε και ενα απο τα ωραιοτερα ποδηλατα του σχολειου, ενα μαυρο αγγλικο ,αρκετα ψηλο που το οδηγουσε σαν ακροβατης.

Στα ματς αυτα πρωταγωνιστης και ο μεγιστος Αντρεας Ταλιανος, υιος μεγαλου ποδοσφαιριστη ,αν δεν με απατά η μνημη.Εμεις της πεφοσφαιρας και του μπασκετ παιζαμε συνηθως άμυνα.Μια ζωη σέντερ μπακ και ο Πανικος ο Βασιλειου να τρεχει να διορθωσει τα λαθη μου.

Απέναντι μας πάντα επικινδυνος και γκολτζης ο Γιώργος ο Παττίχης ο Αποελιστας, δεινος συζητητης περι τα ποδοσφαιρικα. Με το Σαββα τον Παπαθωμα συζητουσαν φασεις μεχρι ακραιας λεπτομερειας χιλιοστου.

Κάποτε ανεβαιναμε το ανηφορο με τετοιες συζητησεις και μας ακουγαν μεχρι το Αλασια. Ημουν εν τω μεσω αυτων και εκανα το διαιτητη για ιση κατανομη χρονου στην επιχειρηματολογια για τον Παντζιαρα και τους ασσους της Ανορθωσης και βεβαιως περι των διαιτητων Βάσου Κωνσταντίνου και Χατζηστεφάνου.
Οι κοπελλες ειχαν τσοππερ ή τσοππερ ουαν ,ποδήλατα και σπανια τα ακριβα Κρίφτερ με τους εντυπωσιακους τροχους και το ομκρφο χρώμα....

Listen Live