Παρ, Ιουλ 19, 2024

Με τοπικά ισχυρές καταιγίδες η Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου-Δελτίο Καιρού Προειδοποίησης!!

Με τοπικά ισχυρές καταιγίδες η Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου-Δελτίο Καιρού Προειδοποίησης!!

triti 19 9

Αλλάζει ο καιρός σε κάποιες περιοχές από ατμοσφαιρική διαταραχή στην ανώτερη ατμόσφαιρα-αποκομμένη λίμνη και σε συνδυασμό με χαμηλή πίεση στην επιφάνεια θα οδηγήσει σε αστάθεια στην περιοχή μας για αυτό και να περιμένουμε τοπικές βροχές και καταιγίδες. Eίναι διαταραχή αστάθειας και όχι οργανωμένο χαμηλό βαρομετρικό κάτι που δεν θα επηρεαστεί όλο το νησί αλλά τα φαινόμενα θα είναι τοπικά. Πιο αυξημένες πιθανότητες είναι για τα ορεινά-ημιορεινά μας τμήματα και ακολουθεί πιο τοπικά το εσωτερικό.

Τοπικά σε ορεινά ή και εσωτερικό υπάρχει το ενδεχόμενο εκδήλωσης ισχυρής καταιγίδας, με χαλαζόπτωση, ηλεκτρική δραστηριότητα αλλά και αρκετή ποσότητα βροχής για αυτό προσεχτικοί σε περιοχή εκδήλωσης ισχυρής καταιγίδας.

tetarti 20 9

Τρίτη και Τετάρτη μαζί με τις ασταθείς καιρικές συνθήκες θα έχουμε και πτώση θερμοκρασίας για αν είμαστε πιο κοντά στις κανονικές. Πέμπτη και Παρασκευή 21-22 Σεπτεμβρίου σταδιακή μικρή άνοδος θερμοκρασίας με τις όποιες βροχές αν θα εκδηλωθούν να είναι τοπικού και περιορισμένου χαρακτήρα στα ορεινά. Η άνοδος θερμοκρασίας θα συνεχιστεί όπως φαίνεται και το διάστημα 23-26 Σεπτεμβρίου με ενδεχόμενο το επόμενο Σάββατο και Κυριακή 23-24/9 να φτάσουμε προς το εσωτερικό τους 37 βαθμούς με πιθανότητα-τάση προς το παρόν την επόμενη εβδομάδα να ξεπεράσουμε τους 37 βαθμούς. Αν παραμείνει ως έχει φαίνεται ότι το καλοκαίρι είναι εδώ και το παλεύει ώστε να μας διατηρεί υψηλές θερμοκρασίες.

Xartis vroxis(2) 19 9(4)

Καιρικές συνθήκες Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου χαμηλή νέφωση και περιορισμένη ορατότητα προς ξημερώματα στα δυτικά, εσωτερικό προς βόρεια και βορειοανατολικά που σταδιακά θα διαλύεται. Μεσημέρι με απόγευμα θα παρατηρείται αύξηση νεφώσεων σε ορεινά, ημιορεινά, εσωτερικό και βόρεια τοπικά αυξημένες με τοπικές βροχές-καταιγίδες σε ορεινά-ημιορεινά αλλά τοπικά υπάρχει η πιθανότητα σε εσωτερικό και βόρεια. Θα έχουμε άστατο καιρό σε κάποιες περιοχές με τις βροχές να μην επηρεάζουν όλο το νησί μας. Τοπικά από βόρειες πλαγιές της οροσειράς προς περιοχές εσωτερικού θα έχουμε εκδήλωση ισχυρής ή ισχυρών καταιγίδων με χαλαζόπτωση, έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα, ενισχυμένο ρεύμα αέρα λόγω καταιγίδας αλλά και αρκετή ποσότητα βροχής. Σας παρουσιάζω χάρτη με πιθανές περιοχές που δεν σημαίνει ότι θα βρέξει σε όλο το πλαίσιο που έκανα. Δεν είναι εύκολο σε διαταραχή αστάθειας να προβλέπω ακριβείς περιοχές για βροχές αλλά προσπαθώ να περιορίζομαι σε περιοχές με πιο αυξημένες πιθανότητες αλλιώς θα ζωγράφισα όλο το χάρτη για να είμαι καλυμμένος.

WEATHER 19 9

Μέγιστες θερμοκρασίες από 34 έως 35 βαθμούς στο εσωτερικό αναλόγως περιοχής, έως 30 βαθμούς στα δυτικά και έως 30-31 βαθμούς στα νότια, νοτιοανατολικά και ανατολικά. Στα ορεινά 22-27 βαθμούς και έως 32 βαθμούς στα ημιορεινά αναλόγως περιοχής. Σε περιοχές με αυξημένες νεφώσεις και βροχές η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε πτώση.

ΥΓΡΑΣΙΑ3 19 9

Ποσοστά υγρασίας μεσημβρινές ώρες στο εσωτερικό έως 30-40% αλλά πιο έξω προς ημιορεινά και ορεινά έως 40-60% ενώ σε παραθαλάσσια έως 50-70%. Περαιτέρω αύξηση υγρασίας.

Άνεμος μεσημέρι προς απόγευμα Δυτικός-Βορειοδυτικός έως Νοτιοδυτικός ενώ σε περιοχές εσωτερικού προς βορειοανατολικά ο άνεμος θα είναι Βορειοανατολικός. Ένταση έως 3 μποφόρ και τοπικά έως 4 μποφόρ το διάστημα 13:00-18:00. Ασθενές έως σχεδόν μέτριο ρεύμα αέρα. Βραδινές ώρες σε Δυτικός-Βορειοδυτικός έως 2-3 μποφόρ. Σε εκδήλωση καταιγίδας πιο ενισχυμένο το ρεύμα αέρα.

anemos1 19 9

Καιρικές συνθήκες Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου χαμηλή νέφωση και περιορισμένη ορατότητα προς ξημερώματα στα δυτικά, εσωτερικό προς βόρεια και βορειοανατολικά που σταδιακά θα διαλύεται. Μεσημέρι με απόγευμα θα παρατηρείται αύξηση νεφώσεων σε ορεινά, ημιορεινά, εσωτερικό και βόρεια τοπικά αυξημένες με τοπικές βροχές-καταιγίδες σε ορεινά-ημιορεινά. Πιο τοπικά σε περιοχές του εσωτερικού και ανατολικά-βορειοανατολικά. Θα έχουμε άστατο καιρό σε κάποιες περιοχές με τις βροχές να μην επηρεάζουν όλο το νησί μας.

Μέγιστες θερμοκρασίες από 33 έως 34 βαθμούς στο εσωτερικό αναλόγως περιοχής, έως 29 βαθμούς στα δυτικά και έως 30 βαθμούς στα νότια, νοτιοανατολικά και ανατολικά. Στα ορεινά 21-26 βαθμούς και έως 30 βαθμούς στα ημιορεινά αναλόγως περιοχής.

Ποσοστά υγρασίας μεσημβρινές ώρες στο εσωτερικό έως 30-45% αλλά πιο έξω προς ημιορεινά και ορεινά έως 45-60% ενώ σε παραθαλάσσια έως 50-70%.

Άνεμος μεσημέρι προς απόγευμα Βόρειος-Βορειοδυτικός σε εσωτερικό και βόρεια, Δυτικός-Βορειοδυτικός στα δυτικά(επαρχία Πάφου) και Νοτιοδυτικός στα νότια(επαρχία Λεμεσού), νοτιοανατολικά(επαρχία Λάρνακας) και ανατολικά(επαρχία Αμμοχώστου) τμήματα του νησιού. Ένταση έως 3 μποφόρ και τοπικά έως 4 μποφόρ το διάστημα 13:00-18:00. Ασθενές έως σχεδόν μέτριο ρεύμα αέρα. Βραδινές ώρες σε Δυτικός-Βορειοδυτικός έως 2-3 μποφόρ.

Πέμπτη 21 9

Καιρικές συνθήκες Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου χαμηλή νέφωση και περιορισμένη ορατότητα προς ξημερώματα εσωτερικό, βόρεια, ανατολικά και βορειοανατολικά που σταδιακά θα διαλύεται. Μεσημέρι προς απόγευμα νεφώσεις σε ορεινά, ημιορεινά και προς εσωτερικό που στα ορεινά θα είναι πιο αυξημένες οι νεφώσεις με το ενδεχόμενο πολύ τοπικά και περιορισμένα να παρατηρηθεί βροχή. Πολύ τοπικά τα όποια φαινόμενα στο νησί μας.

Μέγιστες θερμοκρασίες από 34 έως 35 βαθμούς στο εσωτερικό αναλόγως περιοχής, έως 30 βαθμούς στα δυτικά και έως 30-32 βαθμούς στα νότια, νοτιοανατολικά και ανατολικά. Στα ορεινά 22-27 βαθμούς και έως 31 βαθμούς στα ημιορεινά αναλόγως περιοχής.

Ποσοστά υγρασίας μεσημβρινές ώρες στο εσωτερικό έως 30-40% αλλά πιο έξω προς ημιορεινά και ορεινά έως 40-55% ενώ σε παραθαλάσσια έως 50-70%.

Άνεμος μεσημέρι προς απόγευμα Βόρειος-Βορειοδυτικός σε εσωτερικό και βόρεια, Δυτικός-Βορειοδυτικός στα δυτικά και Νοτιοδυτικός στα νότια και νοτιοανατολικά αλλά στα ανατολικά τμήματα του νησιού θα είναι Ανατολικός-Νοτιοανατολικός. Ένταση έως 3 μποφόρ κυρίως και πολύ πιο τοπικά έως 4 μποφόρ το διάστημα 12:00-18:00. Ασθενές έως σχεδόν μέτριο ρεύμα αέρα. Βραδινές ώρες σε Δυτικός-Βορειοδυτικός έως 2-3 μποφόρ.

Listen Live