Πεμ, Μαρ 28, 2024

Στο Νο1 της Παγκόσμιας Κατάταξης επέστρεψε ο Γιώργος Αχιλλέως

Στο Νο1 της Παγκόσμιας Κατάταξης επέστρεψε  ο Γιώργος Αχιλλέως

Ολική επαναφορά! Μετά από μια και πλέον δεκαετία ο θρύλος της Παγκόσμιας Σκοποβολής Γιώργος Αχιλλέως, επέστρεψε στο Νο1 της Παγκόσμιας Κατάταξης στο Σκητ. Με τρεις τελικούς και ένα (αργυρό) μετάλλιο επί συνόλου πέντε παγκοσμίων  κυπέλλων φέτος ο αναρριχήθηκε στην πρώτη θέση του κόσμου, εξαργυρώνοντας την σταθερή του απόδοση εντός του 2023. Στο Αλμάτι κέρδισε το 16ο του μετάλλιο σε Παγκόσμιο Κύπελλο, το πρώτο μετά το 2017 και δεύτερο μετά το 2012.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος με την επιστροφή μου στα παλιά… λημέρια. Δεν ήταν καθόλου εύκολο, έχει γίνει απίστευτη δουλειά και από εμένα και από την ομάδα που με
πλαισιώνει και πέρσι και φέτος και επιτέλους αποδίδει καρπούς. Ταξιδεύω συνέχεια φέτος για αγώνες και προπονήσεις. Νιώθω εξαιρετικά και αναμένω τον επόμενο αγώνα»
δηλώνει ο Αχιλλέως.

Comeback
To comeback του Αχιλλέως ξεκίνησε το 2020 όπου ήταν πέμπτος στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Λευκωσίας. Η πανδημία δεν επέτρεψε την συνέχεια της χρονιάς όπως το 2021 επανήλθε δριμύτερος εξασφαλίζοντας το αργυρό στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και την πρόκριση για το «Τόκυο 2020», την πέμπτη Ολυμπιάδα της τεράστιας καριέρας του.

Στο Τόκυο ήταν 9ος, τη δεύτερη καλύτερη επιτυχία της κυπριακής αποστολής, παίζοντας στο shoot-off για μια θέση στον τελικό.

Το 2022 κατά το πρώτο μισό ήταν μια χρονιά προσαρμογής από ο Γιώργος άλλαξε όπλο μετά από δέκα και πλέον χρόνια επιστρέφοντας στην Perazzi με την οποία είχε σημειώσει τις μεγαλύτερες επιτυχίες της καριέρας του έως και το «Πεκίνο 2008». Στο δεύτερο μισό του 2022 έκανε καλή σεζόν, πήρε το 15ο εγχώριο πρωτάθλημα της καριέρας του και έβαλε τις βάσεις για το 2023.

Πλέον στοχεύει άμεσα στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες της Πολωνίας τον Ιούνιου, όπου θα συμμετάσχει για τρίτη φορά στην καριέρα του μετά το Μπακού και το Μινσκ, αλλά και
στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Λονάτο τον Ιούλιο. Οι σημαντικές υποχρεώσεις θα ακολουθήσουν με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Μπακού τον Αύγουστο και το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Κροατία το Σεπτέμβριο.

 

Listen Live