Δευ, Μάι 20, 2024

Στη Σύνοδο Υπουργών Αθλητισμού της Κοινοπολιτείας ο Ανδρέας Μιχαηλίδης – Τα έξι σημεία της παρέμβασής του

Στη Σύνοδο Υπουργών Αθλητισμού της Κοινοπολιτείας ο Ανδρέας Μιχαηλίδης – Τα έξι σημεία της παρέμβασής του

Στη 10η Σύνοδο Υπουργών Αθλητισμού της Κοινοπολιτείας παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης την Τετάρτη 27 Ιουλίου στο Μπέρμιγχαμ -όπου διεξάγονται οι Κοινοπολιτειακοί Αγώνες- εκπροσωπώντας τον Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομο Προδρόμου.

Βασικό θέμα συζήτησης ήταν η εφαρμογή των μέτρων SDGs (Sustainable Development Goals) της Κοινοπολιτείας, τα οποία προσφέρουν τη βάση για αντιμετώπιση πολλών προκλήσεων που σχετίζονται με την κοινωνική, οικονομική και περιβαλλοντική ανάπτυξη. Της Συνόδου προήδρευσε ο Υπουργός Αθλητισμού της Μ.Βρετανίας Nigel Huddleston.

Στην παρέμβασή του, εκ μέρους του κ. Προδρόμου, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ αναφέρθηκε στη δημιουργία μιας Ειδικής Επιτροπής στην Κύπρο προκειμένου να παρακολουθεί το πλάνο των SDGs, εστιάζοντας στις ακόλουθες κατηγορίες:

1) Συμμετοχή στην αθλητική δράση,

2) Ενεργό σχολικό και εκπαιδευτικό περιβάλλον,

3) Οικονομική ανάπτυξη και εργοδότηση

4) Περιβαλλοντική συνείδηση,

5) Κοινωνική επίδραση, συμμετοχή και ισότητα

6) Διοίκηση.

Ενημέρωσε παράλληλα πως το ΥΠΠ & ο Γεν. Διευθυντής του ΥΠΟΙΚ είναι υπεύθυνοι για την παρακολούθηση της εφαρμογής των SGDs στην Κύπρο. Τόνισε, τέλος, ότι η Κύπρος καλωσορίζει και υποστηρίζει την απόφαση της Κοινοπολιτείας να προστατεύσει τα ανθρώπινα δικαιώματα στον αθλητισμό και συμμετέχει ενεργά στην ανάπτυξη ειδικής νομοθεσίας για τις αρχές εμπιστοσύνης.

Listen Live