Πεμ, Μάι 2, 2024

Ντροπή για το ολυμπιακό άθλημα του ΤΡΑΠ - Δεν σεβάστηκαν την μνήμη του α.ΠΕΡΙΚΛΗ ΤΑΝΟΥ

Ντροπή για το ολυμπιακό άθλημα του ΤΡΑΠ - Δεν σεβάστηκαν την μνήμη του α.ΠΕΡΙΚΛΗ ΤΑΝΟΥ

Φωτογραφία: Από αριστερά ο Κυριάκου Νικόλας, νικητής του αγώνα - Στη μέση ο γιός του α.Περικλή Τάνου, Σόλων - Στα δεξιά ο Γιώργος Έλληνας, Πρόεδρος της ΣΚΟΛΕΜ

Πρόσβαλαν το άθλημα με την αποχώρηση τους από τις απονομές οι αθλητές του ΤΡΑΠ

Συνεχίζεται η πορεία προς τον κατήφορο στις τάξεις της κυπριακής σκοποβολής – Το «ευ αγωνίζεσθαι» πήγε περίπατο για χάρη της σκοπιμότητας

Από τις πιο σπουδαίες, ίσως, εκδηλώσεις του ανθρώπου είναι και ο αθλητισμός. Ανήκει στα μέτρα και στους τρόπους με τους οποίους ο άνθρωπος από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα προσπάθησε και προσπαθεί να πετύχει αρμονική ανάπτυξη και ισορροπία σώματος και πνεύματος. Επιδίωξε την τελειότητα· και το τέλειο βρίσκεται στην αρμονία, στο συνδυασμό ενός καλά γυμνασμένου κορμιού με ένα αναπτυγμένο πνεύμα.

Δυστυχώς στην Κύπρο ο αθλητισμός ακόμη ψάχνει να βρει τη σωστή σημασία και θέση. Το αναπτυγμένο πνεύμα απουσιάζει ακόμη από αρκετούς αθλητές, το λυπηρό ότι απουσιάζει και από τους αθλητές που θα έπρεπε να ήταν παράδειγμα προς όλους τους υπόλοιπους και δεν είναι άλλοι από τους αθλητές της σκοποβολής. Το άθλημα με τις μεγαλύτερες διακρίσεις σε ολυμπιακούς και άλλους διεθνής αγώνες.

"Στο όνομα όλων των αθλητών, υπόσχομαι να πάρω μέρος σ' αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες, σεβόμενος τους κανονισμούς που τους διέπουν, σύμφωνα με το αληθινό πνεύμα της ευγενούς άμιλλας για τη δόξα του αθλητισμού και την τιμή των ομάδων μας".

Ο πιο πάνω όρκος δεν πρέπει να δίνεται μόνο σε ολυμπιακούς αγώνες αλλά πρέπει να δίνεται και να εφαρμόζεται σε όλους τους αγώνες εσωτερικού και εξωτερικού. Οι προσωπικές διαφορές μένουν εκτός αγώνα κάτι μάλλον που δεν γνωρίζουν οι αθλητές του ΤΡΑΠ αφού για ακόμη μια φορά καταπάτησαν κανόνες και το ευ αγωνίσθεσαι, έδειξαν ασέβεια προς την μνήμη του πρώην διεθνή σκοπευτή και αξιωματούχου της ΣΚΟΛΕΜ και της ΣΚΟΚ αείμνηστου Περικλή Τάνου όπου ήταν αφιερωμένοι οι αγώνες.

Το διήμερο 17-18 Ιουνίου διεξήχθη στο Διεθνές Σκοπευτήριο Λεμεσού το Παγκύπριο Κύπελλο ΤΡΑΠ εις μνήμη του α.Περικλή Τάνου. Οι αγώνες κύλησαν ομαλά με πολύ καλά αποτελέσματα για τους αθλητές, αφού στους 125 δίσκους, ο πρώτος αθλητής που πέρασε στην 6άδα του τελικού, πέτυχε 120 δίσκους. Με το τέλος του αγώνα οι αθλητές του ΤΡΑΠ αρνήθηκαν να παρευρεθούν στις απονομές βράβευσής για προσωπικές διαμάχες που έχουν μερίδα αθλητών των ολυμπιακών αθλημάτων  με την διεύθυνση της ΣΚΟΛΕΜ. Δεν σεβάστηκαν και έφεραν σε δύσκολη θέση συναθλητές τους που ήθελαν να παρευρεθούν και να παραλάβουν τα κύπελα τους. Ο μοναδικός αθλητής που ήταν παρόν στις βραβεύσεις ήταν ο Κυριάκου Νικόλας της ΣΚΟΛΕΜ που κέρδισε την 1η θέση στην γενική κατάταξη.

Την ίδια ώρα οι προσωπικές αντιπαραθέσεις συνεχίζονται μέσα στα ΜΚΔ και γελάει μαζί τους και το παρδαλό κατσίκι.

  • Να σημειώσουμε ότι το Σαββατοκύριακο 10-11 Ιουνίου διεξήχθη  στο Διεθνές Σκοπευτήριο Λεμεσού και το Παγκύπριο Κύπελλο ΣΚΗΤ "ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΤΑΝΟΣ" με επίσης πολύ καλά αποτελέσματα για τους αθλητές και χωρίς να δημιουργηθεί οποιοδήποτε πρόβλημα. 

Listen Live