Κυρ, Απρ 28, 2024

Μπήκε με το δεξί στους ΑΜΚΕ η Κύπρος!

Μπήκε με το δεξί στους ΑΜΚΕ η Κύπρος!

Επτά μετάλλια στην πρεμιέρα του στίβου στους 19 ους ΑΜΚΕ

Ένα χρυσό, πέντε ασημένια και ένα χάλκινο μετάλλιο, ήταν ο απολογισμός του κυπριακού στίβου, στην πρεμιέρα των 19 ων Αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης, τους οποίους φιλοξενεί η Μάλτα. Στο «Matthew Micallef St. John Athletics Stadium» της πόλης Μάρσα, οι Κύπριοι αθλητές και αθλήτριες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, κάποιοι κατέρριψαν ατομικές ή φετινές
επιδόσεις, πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις, αλλά κάποιες χώρες έχουν δυναμώσει σημαντικά σε κάποια αγωνίσματα είτε με ντόπιους είτε με «εισαγόμενους» αθλητές και αθλήτριες, με αποτέλεσμα να αλλάξουν οι ισορροπίες. Ωστόσο, το πιο σημαντικό που κρατάνε όλα τα δικά μας παιδιά είναι η αγωνιστικότητα και το πάθος που επέδειξαν, έστω και αν για κάποιους δεν ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αξίζει πάντως να τονίσουμε τη δύναμη της έδρας, που δίνει ψυχολογικό ντοπάρισμα στους ντόπιους αθλητές και αθλήτριες της Μάλτας, κάποιοι από τους οποίους έκαναν εκπλήξεις, κατακτώντας τα 6 από τα 10 διαθέσιμα χρυσά μετάλλια!!!

Το μοναδικό χρυσό μετάλλιο της πρώτης ημέρας για την Κύπρο ήρθε από το πρώτο κιόλας αγώνισμα του προγράμματος, τη σφυροβολία γυναικών, με την Αιμιλία Κολοκοτρώνη να κάνει την ανατροπή στην τελευταία βολή της και να κερδίζει για 20 πόντους την «ασημένια» Βαλεντίνα Σάββα. Εκτός  από το αργυρό μετάλλιο της Σάββα, στο δεύτερο σκαλί του βάθρου
ανέβηκαν, επίσης, οι γρήγοροι αθλητές μας στα 100άρια, Ολίβια Φωτοπούλου και Σταύρος Αυγουστίνου, η Παντελίτσα Χαραλάμπους στο μήκος και η Άντρεα Βάσου στο επί κοντώ. Το μοναδικό χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Γιώργος Κονιαράκης στη δισκοβολία.

* Την Τρίτη (30/5) διεξήχθησαν και οι δύο προκριματικές σειρές στα 400μ. ανδρών, με τους δύο αθλητές μας να εξασφαλίζουν την πρόκρισή τους για τον τελικό της Πέμπτης (1/6). Στην 1 η σειρά ο Παύλος Νικολάου τερμάτισε 3 ος με 49.03 και στη δεύτερη ο Παΐσιος Δημητριάδης τερμάτισε επίσης 3 ος με 48.90. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Γάλλος Τεό Αντάντ, που τρέχει για το Μονακό, κατέρριψε το ρεκόρ αγώνων του Άννινου Μαρκουλλίδη, που ήταν 47.27  από το πολύ μακρινό 1991, τρέχοντας σε 46.78!

* Η δεύτερη ημέρα του στίβου, στους 19 ους ΑΜΚΕ, θα διεξαχθεί την Πέμπτη,1 η Ιουνίου 2023.

Listen Live