Παρ, Μάι 3, 2024

ΚΟΑ και ΑΗΚ υπέγραψαν Μνημόνιο Συναντίληψης

ΚΟΑ και ΑΗΚ υπέγραψαν Μνημόνιο Συναντίληψης

Οι ηγεσίες του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου υπέγραψαν Μνημόνιο Συναντίληψης την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023. Η υπογραφή του Μνημονίου έγινε στα Κεντρικά Γραφεία της ΑΗΚ στη Λευκωσία από τον Πρόεδρο του ΚΟΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη και την Πρόεδρο της ΑΗΚ Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδοσίου.

Από πλευράς ΚΟΑ παρέστησαν επίσης τα μέλη του ΔΣ Έλενα Παπακώστα και Ανδρόνικος Ανδρονίκου, ενώ την ΑΗΚ εκπροσώπησαν οι Άδωνης Γιασεμίδης (Γενικός Διευθυντής) και Ανδρέας Ιωαννίδης (Διευθυντής του Γραφείου Γενικής Διεύθυνσης).

«Ως ΚΟΑ εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για την ανταπόκριση της ΑΗΚ στην υπογραφή αυτού του Μνημονίου που είμαστε βέβαιοι πως θα έχει πολλαπλά οφέλη», είπε ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, με την Πρόεδρο της ΑΗΚ να μιλάει για τον «σημαντικό δρόμο συνεργασίας που ανοίγεται». Η Έλενα Παπακώστα αναφέρθηκε στη σημασία του Μνημονίου για τον μαζικό αθλητισμό και τόνισε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι μ’ αυτή τη συνεργασία που έχει μεγάλο περιθώριο ανάπτυξης δράσεων».

Ο Γενικός Διευθυντής της ΑΗΚ ανέπτυξε τους σκοπούς του Μνημονίου που είναι: η υποστήριξη του προγράμματος του ΚΟΑ «Αθλητισμός Για Όλους», η ανταλλαγή προσκλήσεων για συμμετοχή και διοργανώσεις συνεδρίων, διαλέξεων, σεμιναρίων και
ημερίδων που σχετίζονται με τον αθλητισμό, η διεξαγωγή κοινών ενημερωτικών ημερίδων και εκδηλώσεων για προώθηση του τομέα του αθλητισμού και των τομέων ενδιαφέροντος της ΑΗΚ, η προβολή δράσεων κοινού ενδιαφέροντος, η στήριξη και
προώθηση των Σχεδιασμών του ΚΟΑ με σκοπό την ανάπτυξη της διπλής καριέρας των αθλητών που είναι ενταγμένοι στους Σχεδιασμούς του, η μεταφορά τεχνογνωσίας προς κοινό όφελος, καθώς και η αξιοποίηση της εμπειρίας της ΑΗΚ σε θέματα ενεργειακής απόδοσης των Αθλητικών Εγκαταστάσεων του ΚΟΑ και την ανάπτυξη του Πράσινου Αθλητισμού (Green Sport) όπως συστήνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Listen Live