Δευ, Μάι 20, 2024

Εμμανουήλ Καραλής: Έπαθα κρίση πανικού, βυθίστηκα στο άγχος και στην κατάθλιψη

Εμμανουήλ Καραλής: Έπαθα κρίση πανικού, βυθίστηκα στο άγχος και στην κατάθλιψη

Η συγκλονιστική ανάρτηση του 22χρονου πρωταθλητή στο επί κοντώ, ο οποίος ανακοίνωσε ότι η φετινή σεζόν τελειώνει εδώ.

Είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα μεγάλα ταλέντα του ελληνικού στίβου, αλλά με την ανάρτησή του στο Twitter και στο Instagram δείχνει ότι μπορεί να μιλάει και για θέματα που ίσως θεωρούνται ταμπού. Ο Εμμανουήλ Καραλής επέστρεψε ήδη από το Ευρωπαϊκό που γίνεται στο Μόναχο, καθώς έμεινε εκτός του τελικού στο επί κοντώ. Αυτό που ανακοίνωσε είναι ότι η φετινή σεζόν τελειώνει εδώ, αφού νιώθει εξαντλημένος και χρειάζεται ξεκούραση.

Ο 22χρονος αποκάλυψε ότι πρόσφατα έπαθε κρίση πανικού, με αποτέλεσμα να βυθιστεί στο άγχος και στην κατάθλιψη για αρκετό χρονικό διάστημα.

Μετά το Παγκόσμιο του Όρεγκον, όπου επίσης έμεινε εκτός τελικού, ο Έλληνας πρωταθλητής είχε ξεκινήσει να προετοιμάζεται για το Μόναχο, παρότι τραυματίας στον αγκώνα. «Ξέρω ότι αυτός ο δρόμος που επέλεξα δεν είναι εύκολος και ξέρω ότι θα έχω περισσότερες στεναχώριες παρά θριάμβους, αλλά δεν χάνω την ελπίδα μου. Βαθιά μέσα μου ξέρω ότι όταν έρθει η ώρα θα ξεχάσω όλες τις αναποδιές! Μετά τη βροχή έρχεται πάντα η λιακάδα», είχε γράψει τότε.

Βέβαια, ακολούθως είχε ανεβάσει ένα βίντεο που έδειχνε τον κόσμο που τον περίμενε το 2021 στο «Ελ. Βενιζέλος», και τους μόλις δύο (τους γονείς του) που τον περίμεναν μετά το Όρεγκον.

Η σημερινή ανάρτηση του Εμμανουήλ Καραλή έχει ως εξής:

«Ύστερα από έναν τραυματισμό που είχα κατά τη διάρκεια της σεζόν στον κλειστό στίβο, μια σειρά από γεγονότα κατάφεραν να μειώσουν εντελώς το ηθικό μου. Για πρώτη φορά φέτος έπαθα μια πλήρη κρίση πανικού που κατά συνέπεια με έκανε να βυθιστώ στο άγχος και την κατάθλιψη για αρκετό καιρό. Πίεσα πολύ τον εαυτό μου για να ανατρέψω αυτή την κατάσταση, αλλά αυτό έκανε τα πράγματα χειρότερα και δυστυχώς ο “κακός” Μανόλο κυριάρχησε.

»Ανάγκασα τον εαυτό μου να συνεχίσει τη σεζόν και να προσπαθήσω να είμαι θετικός και να απολαμβάνω κάθε αγώνα όπως κάνω, αλλά πάντα ένιωθα χαμένος και χωρίς κίνητρο.

»Είμαι κουρασμένος και νιώθω εντελώς εξαντλημένος. Τελειώνω τη σεζόν μου εδώ. Χρειάζομαι λίγη ξεκούραση και πρέπει να επικεντρωθώ στην ψυχική μου υγεία για λίγο. Πρέπει να κάνω ένα διάλειμμα για να ανακτήσω το χαμόγελό μου». 

Πηγή: pontosnews.gr

Listen Live