Παρ, Οκτ 18, 2024

«Καταθέτουν τα όπλα» οι σκοπευτές των Ολυμπιακών αγωνισμάτων!

 «Καταθέτουν τα όπλα» οι σκοπευτές των Ολυμπιακών αγωνισμάτων!

Απογοήτευση και Αγανάκτηση για την Αδιαφορία των Κρατικών και Αθλητικών Φορέων

Την ερχόμενη Πέμπτη, οι αθλητές των Ολυμπιακών αγωνισμάτων σκοποβολής θα παραδώσουν τον αγωνιστικό τους εξοπλισμό στον πρόεδρο του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ), σε μια συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας. Οι σκοπευτές νιώθουν εγκαταλελειμμένοι και απογοητευμένοι από την αδιαφορία των κρατικών και αθλητικών φορέων, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές τους για επίλυση των προβλημάτων που πλήττουν το άθλημα τα τελευταία χρόνια.

Οι αθλητές έχουν στείλει επιστολή στον πρόεδρο του ΚΟΑ, Γιάννη Ιωάννου, ενημερώνοντάς τον για την πρόθεσή τους να παραδώσουν τον εξοπλισμό τους, απαιτώντας άμεσες λύσεις. Στην επιστολή τους, αναφέρονται στην κακοδιαχείριση της ΣΚΟΚ (Σκοπευτική Ομοσπονδία Κύπρου) και των κρατικών σκοπευτηρίων, καθώς και στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι αθλητές όσο και οι προπονητές, με απολύσεις, διοικητικές αστάθειες και αντιπαλότητες που διαλύουν το άθλημα.

Οι αθλητές επισημαίνουν επίσης την παραβίαση των κανονισμών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ISSF και το γεγονός ότι οι διεθνείς συμμετοχές πραγματοποιούνται με προσωπικά έξοδα. Στο πλαίσιο αυτό, ζητούν άμεση παρέμβαση από τον ΚΟΑ και προτείνουν ως βασικά αιτήματα:

1. Διοικητικός και οικονομικός διαχωρισμός των Ολυμπιακών αγωνισμάτων σκοποβολής από τα αγωνίσματα κυνηγετικής στάσης.
2. Ορθολογιστική διαχείριση των κρατικών σκοπευτηρίων με σεβασμό στον φορολογούμενο πολίτη.
3. Διασφάλιση δίκαιου παιχνιδιού, σύμφωνα με τις αρχές του Ολυμπισμού.

Οι σκοπευτές τονίζουν πως, χωρίς ουσιαστική παρέμβαση, το μέλλον του αθλήματος φαίνεται αβέβαιο, με τις διεθνείς διακρίσεις να αποτελούν πλέον παρελθόν και το άθλημα να βυθίζεται στην ανυποληψία.

Listen Live