Παρ, Οκτ 18, 2024

Παρίσι 2024: Απογοητευτική η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Παρίσι 2024: Απογοητευτική η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων που διεξήχθη το βράδυ της Παρασκευής 26 Ιουλίου 2024, άφησε πολλούς θεατές και συμμετέχοντες με αίσθημα απογοήτευσης. Παρά την εντυπωσιακή παραγωγή και τις τεχνολογικές καινοτομίες που παρουσιάστηκαν, οι πραγματικοί πρωταγωνιστές της εκδήλωσης - οι αθλητές - έμειναν στο περιθώριο.

Οι προετοιμασίες για την τελετή είχαν δημιουργήσει υψηλές προσδοκίες, με υποσχέσεις για μια μοναδική εμπειρία που θα τιμούσε το πνεύμα του Ολυμπισμού και θα πρόβαλε  τους αθλητές που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στον αθλητισμό. Δυστυχώς, οι προσδοκίες αυτές δεν επιβεβαιώθηκαν. Η όλη εκδήλωση άφηνε μια αίσθηση περιθωριοποίησης των αθλητών, καθώς η τελετή ήταν περισσότερο εστιασμένη σε φαντασμαγορικές παρουσιάσεις και λιγότερο στη σημασία της ανθρώπινης προσπάθειας και του αγώνα που αντιπροσωπεύουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Αρκετοί θεατές εξέφρασαν την απογοήτευσή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σημειώνοντας ότι η τελετή φαινόταν περισσότερο σαν μια μεγάλη διαφημιστική εκστρατεία παρά ως μια εκδήλωση που τιμά τους αθλητές και τις χώρες τους.

Η Οργανωτική Επιτροπή καλείται να αναλογιστεί τις αντιδράσεις και να κάνει τις απαραίτητες βελτιώσεις για τις επόμενες διοργανώσεις, ώστε να δίδεται  η αναγκαία τιμή και αναγνώριση στους αθλητές, που είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές των Ολυμπιακών Αγώνων.

Μερικά από τα σχόλια που γράφτηκαν στο facebook και X:

«Πολύ κιτσαριό, πολύς συρφετός, ασύντακτες ιστορίες, μουσική λες και βγήκαμε σε κλαμπάκι! Άρτσι μπούρτσι και λουλάς!!! Που ‘σαι ρε Ελλάδα με τη φινέτσα και τη λυρικότητά σου…! Που ‘σαι ρε Πεκίνο με τα πολυπληθή εντυπωσιακότατα νούμερά σου! Μάλλον η χειρότερη τελετή έναρξης που έχω δει! Α!!! Να βγάλουμε κι εμείς τα ράντσα και τις νοσηλεύτριές μας ως δείγμα πολιτισμού!»

«Πολύ Kitch .Bollyγουντιανή φανφάρα, και πολύ νύστα. Ουδεμία σχέση με την Αθήνα και το Πεκίνο. Πατάτα»

"Α ρε Ελλαδάρα, εσύ μόνο ξέρεις να στήνεις γιορτές και πανηγύρια και ας τα κανείς μπάχαλο τις καθημερινές.."

"Τα Ολυμπιακά Ιδεώδη κρύφτηκαν στη χλόη…"

"Νομίζω πως θα ήταν ένδειξη πολύ καλού χιούμορ από μέρους μας αν το 2004 είχαμε και εμείς ένα κομμάτι της τελετής έναρξης της Ολυμπιάδας αφιερωμένο στο ΕΣΥ."

"Κάτι μου λέει ότι αύριο θα γίνει χαμός στα DVD CLUB…όλοι θα σπεύσουν να νοικιάσουν την Ελληνική τελετή έναρξης!!"

"Πιο φτηνιάρικο πράγμα δεν θα μπορούσαν να φτιάξουν. Ξεφτίλα λέμε."

Listen Live