Παρ, Μάι 17, 2024

Χριστούγεννα με τον Χριστόν μας

Χριστούγεννα με τον Χριστόν μας

Κανεις δεν μας έκλεψε την εορτήν ως την μόνην μας ελπίδαν στην εσταυρωμενην μας νησον

Παραμονές της μεγάλης εορτής και Τον αναζητούν πολλοί και πολλές με κρύφιο τρόπο. Δεν έχουν όλα ξεπουληθεί κι ας επιμένουν τηλεοράσεις και διαδίκτυα να μας το επιβάλουν ως αξίωμα.

Αναζητούν την Θεοτόκο ,την Παναγία μας που μας συντρόφευε στις φτωχογειτονιές μας και μας συντροφεύει στις φτωχικές καρδιές μας που ακόμη ελπίζουν. Αναζητούν τον Ιωσήφ, άνδραν συνετόν και σύμβολόν αιώνιον υπομονής και αγαπητικής προστασίας στην προσφυγια και την εκουσια σωστικήν δια το παιδίον εξορίαν. Αναζητούν τον Χριστόν γεννηθέντα εν Βηθλεέμ της ελπίδος και του φωτός σε μιαν εποχήν δύσκολον και τότε και βεβαρυμένην.

Παραμονές της μεγάλης εορτής και στο φτωχικόν της αστοχίας μας στασίδιν Τον προσμένουμεν σε αυτήν την εσχατιάν χριστιανοσύνης όπου η εορτή του ερχομού Του δεν ήτο εύκολη στον εικοστόν αιώναν. Μα αντέξαμεν προπάππον προς πάππον ,πρόγιαγια προς γιαγιά.  Ούτε φτώσιες ,ούτε παλμεροκρατίες ,εξορίες αγχόνες, κέρφιου ,εισβολές και αδικην κατοχήν.

Ούτε ο τουρκικός στρατός μας έκλεψε την εορτήν ως την μόνην μας ελπίδαν. Κύριον Ιησούν το μόνον μας ποκούμπιν που τους κουρσάρους των αιώνων πούρθαν και στον εικοστον πρώτον αιώναν με άλλα αποβατικά τραπεζικα και μνημονιακά και αυτοκατασροφικά .

Ούτε τζια φέτος εννα μας την κλέψει παρά τα λάθη και τα πάθη μας Φτάνει να Τον θελησομεν με την φτωχικην μας καρδιά.

Καλήν εσπέραν αρχοντες εσπεραν ελπιδοφόραν μες τις αστοσιες τους κουρσαρους ολων των χρωματων τζιαι τες καταδρομές..

Ως παλαιοι καλαντισται στα χωρκά τις γειτονιές ,τα φτωχικα προάστια,τες φτωχικες γειτονιουες ψαλλομεν ασματα πρωτινου φωτός και συντροφευουμεν προς ΠΑΡΗΓΟΡΙΑΝ τον παππού Αλεξανδρον καθώς μελπει τας ορθρινας του καταβασιας της του Χριστο Γεννησεως.

Listen Live