Πεμ, Μάι 2, 2024

Υπομνήσεις από το παρελθόν.. Παραμονές πολλαπλών αυτοδιοίκητων εκλογών..

Υπομνήσεις από το παρελθόν.. Παραμονές πολλαπλών αυτοδιοίκητων εκλογών..

Πριν περίπου επτα χρόνια παραμονες αυτοδιοικητικων εκλογων έγραφα τα παρακατω:
" Υπάρχει μια Κύπρος που δεν έχει σχέση με μας των γειτονιών. Δεν είμαι σίγουρός αν κάποιος τις εκπροσωπει τις φτωχογειτονιές της Κύπρου αυτή τη στιγμή. Ειλικρινά καλά καλά δεν είμαστε σίγουροί αν οι κομματικοί ηγέτες και οι ακολούθοι τους έχουν συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει.

Είναι και ο τρόπος ζωής της ελίτ των καναλιών των δεξιώσεων των κομματικών αντεγκλείσεων που σου θολώνει το μυαλό.Ξεχνάς από που ξεκίνησες ποιες οι αφετηρίες σου.Καποιά στιγμή απορείς γιατί τόσοι πολλοί σίγουροι δεν ήρθάν καν σε πολλές εκλογές Δεν σου ανοίγουν καν την πόρτα αν δε σε στολίσουν γιατί έχουν ακόμα ευγένειά και αρχοντιά.Δεν σε αναγνωρίζουν ή μάλλον κατάλαβαν πως τους απέμεινέ μονάχα ο Θεός και η ενορία της γειτονιάς.

Έχουμεν ένα παιδάκι δικόν μας να το βάλουμεν.....

Λες και τα παιδιά των υπολοίπων είναι για τις αγγαρείες μόνον.....

Χρόνια τώρα σκέφτομαι μας γυρεύουν μόνον όταν θέλουν να καπηλευτούν τους κόπους και τους μόχθους μας την αρετή των προγόνων μας.Οι πλείστοι επαναλαμβανουν στερεότυπά .Η άγνοιά τους κάποτε σε πανικοβάλλει...
Η ζωή τους δεν έχει σχέση με την Κύπρο που αγαπάς."

Όσο αυστηρα κι αν φανταζουν σήμερα παραμονες πολλαπλων αυτοδιοικητικων διευρυμενων και πρακτικως πολυπλοκων εκλογων η πραγματικότητα στις λα ι κες γειτονιές ,τις φτωχογειτονιες ,τους συνοικισμους, τα υποβαθμισμενα προάστια και την αδικημενη υπαίθρον των μικρων χωριών συνεχιζει να υπομνηματιζει σε μεγάλο βαθμο τις παραπάνω επισημανσεις.
Κατοπινα σημείωμα τα παρακατω παραμονες προεδρικων εκλογων τα οποία ισχυουν εν πολλοις με τις επερχομενες αυτοδιοικητικες εκλογές:

" Με εκατον πενήντα ως διακοσιες χιλιαδες ψηφοφορους στις τελευταίες εκλογές να σου κλεινουν την πόρτα σε εσας προσωπικά η στο κομμα σας δεν υπάρχει προοπτικη αν δεν διαλεχθεις μαζί τους. Αν δε σε αυτους προσθεσεις τις χιλιαδες που προσερχονται στις εκλογές εδώ και δεκαετιες για να εκφρασουν με το λευκο ψηφοδελτιο την αρνησην τους εναντι του οραματος και της βιωτης σας τότε υπάρχουν διαφωνουντες μαζί σου που θα τους βρεις στο δρόμο σου για την ποθητη εξουσια.

Και τέλος αυτοι που ακυρωνουν το ψηφοδελτιο. Καποιοι εξ αυτών εκβιαζονται εμμεσως η αμέσως να προσελθουν. Απο φόβο προσερχονται και πίσω από το παραβαν παρέα με το απορρητο εκφράζουνται με τρόπο διολου κολακευτικον για την πολιτική μας πραγματικότητα.

Τόσα χρόνια στις λα ι κες γειτονιές και την υπαίθρον ήταν αρκετά για να κατανόησω την πικρη αλήθεια.
Οι εκλογές που έρχονται θα είναι δύσκολες για πολλούς υποψηφιους για όλα τα κομμάτα και για τους σχηματικους,ρουτινιαρηδες,παντογνωστες οργανωτες εκστρατειων. Θα είναι ένα επικίνδυνο αγωνισμα χωρίς ασφαλή προγνωστικα. Μια δοκιμασία για όσους συνηθισαν να μην αληθευουν και να ξεγελουν τον κόσμο της Κύπρου,τον καλοπροαιρετο και ευκολοπιστευτο συχνά."

Με τις ανώτερω υπομνησεις και σκέψεις δεν μηδενιζω την προσφορά και τον αγώνα κανενος υποψηφιου. Απλως καθώς θα συμπορευτουν με κομματα και πολίτες,ομάδες πολιτων αλλά κυρίως θα περιοδευσουν γειτονιές και χωρία για τις μεγάλες δεξαμενες ψηφων καλόν είναι να έχουμεν κατά νουν πως αν αληθευουμεν και είμαστε πρακτικόι στη στηριξη του λαού μας και όχι των ελιτ που είναι πλέον διακομματικες,ας μην κρυβομαστε. Αν παραμενουμε ταπεινόι,απλοι και αληθινά κοινωνοι της πατροπαραδοτης αρετης αλληλεγγυης προς τους φτωχοτερους και αναγκεμενους τότε η πολιτικόκοινωνική διακονια ηγεσιας θα είναι φωτεινοτερη μετά τις εκλογές του Καλοκαιριου.

Listen Live