Παρ, Μάι 3, 2024

Περί δημοσκοπήσεων Γενάρης 2024

Περί δημοσκοπήσεων Γενάρης 2024

Τον Σεπτέμβρη του 2023, με αφορμή τη δημοσιοποίηση των πρώτων δημοσκοπήσεων έγραφα. 

« Άρχισαν να βγαίνουν στη δημοσιότητα οι πρώτες δημοσκοπήσεις 7 μήνες μετά τις προεδρικές εκλογές και των όσων μεσολάβησαν. Μελετώντας τα πρώτα στοιχεία θεωρώ ότι στο ΔΗ.ΣΥ χρειαζόμαστε σκληρή δουλειά εντός του κόμματος. Το αισιόδοξο μήνυμα των δημοσκοπήσεων αυτών είναι ότι η κοινωνία δέχεται ότι ο ΔΗ.ΣΥ έχει τα πιο ικανά στελέχη με μεγάλη μάλιστα διαφορά από το δεύτερο κόμμα. Σ αυτό πρέπει να κτίσουμε από τώρα μέχρι και τις διπλές εκλογές που ακολουθούν αξιοποιώντας δοκιμασμένα στελέχη τα οποία έχουν και κοινωνική αναγνώριση . Μέσω αυτού θα προσφέρουμε και στη κοινωνία και στη παράταξη μεγαλώνοντας και τη συσπείρωση του κόμματος που καταγράφεται σήμερα στο 58%. »

Δυστυχώς στη πορεία για το καταρτισμό των ψηφοδελτίων του ΔΗ.ΣΥ αντί να πάρουμε τα μηνύματα των τότε δημοσκοπήσεων και να κτίσουμε στα αξιόλογα στελέχη μας, όπως και η κοινωνία το παραδέχεται, μπήκαμε σε παζαρέματα
με κόμματα που μέχρι πριν λίγους μήνες μας κατηγορούσαν ως τη πιο « διεφθαρμένη παράταξη» και άλλα πολλά. Κόμματα που τα ποσοστά τους σήμερα είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

Δώσαμε στήριξη σε δημάρχους και αντιδημάρχους που τα κόμματα τους πιθανόν να μη εκλέξουν δημοτικούς συμβούλους πικραίνοντας αξιόλογα στελέχη που είτε στους στέλνουμε στην αδράνεια είτε τους σπρώχνουμε στην αυτόνομη κάθοδο.
Δώσαμε το 25-30% για να πάρουμε πίσω ένα αμφίβολο 3-4 %. Το έχω ξαναπεί και θα το λέω μπας και το καταλάβουν όσοι δεν έχουν επαφή με τη πραγματικότητα. Όσοι ζουν στο μικρόκοσμο τους και νομίζουν ότι η κοινωνία των πολιτών είναι οι θαμώνες των καφενείων ή οι κάτοικοι 3-4 δρόμων πέριξ των καφενείων. Ο τόπος χρειάζεται άτομα που μέσα από τη διαδρομή τους στα διάφορα δημόσια αξιώματα απέδειξαν ότι μπορούν να συνθέσουν. Μπορούν να έρθουν σε συνεννόηση με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις. Μπορούν να νοιώσουν τον λαό και τα προβλήματα του και να παλέψουν για αυτά.
Και τέτοια άτομα στον ΔΗ.ΣΥ διαθέτουμε αρκετά. Δεν χρειαζόμαστε ούτε από μηχανής θεούς ούτε αυτόκλητους σωτήρες.

Listen Live