Παρ, Σεπ 20, 2024

ΟΡΑΜΑΤΑ ΘΕΛΕΙ Η Τ.Α., ΟΧΙ ΠΑΖΑΡΕΜΑΤΑ

ΟΡΑΜΑΤΑ ΘΕΛΕΙ Η Τ.Α., ΟΧΙ ΠΑΖΑΡΕΜΑΤΑ

Του Στέλιου Α. Στυλιανού

Με αφορμή τις συναντήσεις στελεχών του ΔΗ.ΣΥ για απολογισμό των εκλογών και των ερωτήσεων κάποιων φίλων αν θα παραστώ.

Κατ αρχάς με την ανάληψη της νέας ηγεσίας του ΔΗ.ΣΥ , μέσω των συνεδρίων, τερματίστηκε και η συμμετοχή μου στο Ανώτατο συμβούλιο του κόμματος. Έκτοτε δεν μετέχω σε κανένα συλλογικό όργανο άρα ως εκ τούτου δεν θα είμαι καλεσμένος στη συνάντηση του Σαββάτου.

Πέραν των πιο πάνω τις απόψεις μου εδώ και χρόνια τις καταθέτω δημόσια άρα αυτό θα κάνω και στη παρούσα φάση.

Έχω πεί σε φίλους που μιλάμε τακτικά ότι θα περιμένω τον απολογισμό και θα τοποθετηθώ πιο αναλυτικά.

Για την ώρα ξαναλέω αυτά που έλεγα τόσο καιρό και δυστυχώς βγήκα αληθινός.

Έγραφα τον Σεπτέμβρη του 2023 με αφορμή τις πρώτες δημοσκοπήσεις μετά τις προεδρικές εκλογές.

« … Το αισιόδοξο μήνυμα των δημοσκοπήσεων αυτών είναι ότι η κοινωνία δέχεται ότι ο ΔΗ.ΣΥ έχει τα πιο ικανά στελέχη με μεγάλη μάλιστα διαφορά από το δεύτερο κόμμα. Σ αυτό πρέπει να κτίσουμε από τώρα μέχρι και τις διπλές εκλογές που ακολουθούν αξιοποιώντας δοκιμασμένα στελέχη τα οποία έχουν και κοινωνική αναγνώριση . Μέσω αυτού θα προσφέρουμε και στη κοινωνία και στη παράταξη μεγαλώνοντας και τη συσπείρωση του κόμματος που καταγράφεται σήμερα στο 58%. »

Τον Γενάρη του 2024 ξαναέγραφα
« Δυστυχώς στη πορεία για το καταρτισμό των ψηφοδελτίων του ΔΗ.ΣΥ αντί να πάρουμε τα μηνύματα των τότε δημοσκοπήσεων και να κτίσουμε στα αξιόλογα στελέχη μας, όπως και η κοινωνία το παραδέχεται, μπήκαμε σε παζαρέματα με κόμματα που μέχρι πριν λίγους μήνες μας κατηγορούσαν ως τη πιο « διεφθαρμένη παράταξη» και άλλα πολλά. Κόμματα που τα ποσοστά τους σήμερα είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

Δώσαμε στήριξη σε δημάρχους και αντιδημάρχους που τα κόμματα τους πιθανόν να μη εκλέξουν δημοτικούς συμβούλους πικραίνοντας αξιόλογα στελέχη που είτε στους στέλνουμε στην αδράνεια είτε τους σπρώχνουμε στην αυτόνομη κάθοδο.
Δώσαμε το 25-30% για να πάρουμε πίσω ένα αμφίβολο 3-4 %. 

Τελικά όλα τα πιο πάνω τα βρήκαμε μπροστά μας. Αναμένουμε από αυτούς που είχαν την ευθύνη επιλογής των ψηφοδελτίων ιδιαίτερα της Τ.Α, να μας πουν πού έπεσαν έξω, τί πήγε λάθος.

Την άποψη μου την έγραψα πολλές φορές.

Οράματα ήθελε η Τ.Α , όχι παζαρέματα.

Listen Live