Σαβ, Μάι 18, 2024

Ο ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Ο ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

ΟΙ ΛΑΜΑΡΙΝΕΣ ΤΩΝ ΓΙΑΓΙΑΩΝ ΤΩΝ ΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΑΝΑΔΩΝ

Κατά παντού της Κυπρου ένας πασχαλινος πυρετός.Στα χωρκά στις γειτονιές των πολεων πυρώνουν φούρνους κουαλούν ξύλα οι γειτόνισσες τρίφουν τυρκά.

Πόξω που τον λίαν αγαπητον φούρνον της γειτονιάς Κυριακήν των Βα ί ων ακόμη και μέχρι το Μέγαν Σαββατον να θωρείς κάτι γίγαντες να πκιάννουν τες λαμαρίνες να πάρουν έσσω ή στη μάναν του ή στη θκειαν τους την αγαπημένη.Μα τζιαι μιτσιοι μοντέρνοι για την γιαγιάν τους.

Κατά παντού της Κύπρου η ίδια εικόνα οι ίδιοι λόγοι.Να φέρεις τις λαμαρίνες που τον φούρνον Γαβρίλη μου τζιαι να ρέξεις που τη συμπεθεράν να φέρεις τα τυρκά να τα τρίψουμεν.

Καλάν ρε φοασαι την.

Σιωπήν η θκεια μου εν χρυσάφιν.Κάμνει μου τες φλαούνες μου όπως τες θέλω με τα σταφίθκια μου με το σισαμούιν. Τζιαι τα κουλλούρκα μου τα ποξιμάθκια μας...

Κατά παντού της Κυπρου ένας πασχαλινος πυρετός. Στα χωρκά στις γειτονιές των πολεων πυρώνουν φούρνους κουαλούν ξύλα οι γειτόνισσες τρίφουν τυρκά. Αυκά πασειν έρκουνται.

Σουσάμια ,προζύμια ,αρκάτες καλοι για ποξυμάθκια, αλεύρια χωρκάτικα,σταφίθκια καλά , κρομμυόφυλλα για να κοτσινήσουν αυκά λινάρκα καλά αθθη των χωραφκιών για τα χρώματα των αυκών για τα καλά τσουγκρίσματα...

Να φέρεις τζιαι μιαν λαμαρίναν για κουλλούρκαν τζιαι μιαν για τες χαλλουμωπιττες που σ ' αρέσκουν.

Καλάν γιαγια καλάν......

Listen Live