Τετ, Μάι 8, 2024

ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Γράφω τα παρακάτω χαρακτηριστικά μιας ελπιδοφόρας προεκλογικής εκστρατείας για τις επερχόμενες εκλογές ως μια αντιπρόταση ποιότητας και πολιτισμού και φιλαλήθειας ως μια απόπειρα ορισμού ενός ήθους σωστικού από την ακραία εμφύλια ρήξη, η οποία ήδη έχει επιδείξει τα ακραία της σημάδια από καιρού.

1. Εικόνα και ουσιαστική πρόταση νέου συνολικού οράματος το οποίο όμως να έχει ρίζες στα φωτεινά και τις καλές ρίζες του παρελθόντος.
2. Διεκδικητικό πλαίσιο στήριξης και όραμα πρακτικό και θεωρητικό για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, του λαού μας.
3. Σχεδιασμός με πρακτικούς κατοπτρισμούς και υλοποιήσιμα εφικτά μέτρα για όλες τις ομάδες με ανάγκη στήριξης και ενίσχυση. Νέοι χωρίς εργασία, ομάδες ασθενών, πρωτοβουλίες για ΑμεΑ, οργανώσεις συνδεδεμένες με ασθενείς μεγάλες και μικρές σε αριθμό μελών.
4. Εικόνα και ουσιαστική παρουσία που να προδίδει ιεράρχηση στόχων του υποψηφίου. Υποψήφιος που γνωρίζει ο ίδιος και οι συνεργάτες του προς τα που θα οδηγήσει συγκεκριμένα τον του. Ποιες οι προτεραιότητες λειτουγημάν του και ποιοι οι πρακτικοί προσπελάσιμοι μικροί και μεγάλοι του στόχοι και σκοποί κατά τη διάρκεια της  θητείας του.
5. Είναι ανάγκη ο υποψήφιος να έχει μια ομάδα τακτικής, στρατηγικής και ένα ξεχωριστό οργανωτικό γραφείο κεντρικά και άλλααποκεντρωτικά. Στο οργανωτικό γραφείο να υπάρχει υπεύθυνος για τα κλαδικά, για επαφές με εκπροσώπους επαγγελματικών φορέων και ένας τομεάρχης υπαίθρου για να προχωρήσουμε σε κλαδικούς διαλόγους και επανοργάνωση των συντεχνιών και των αγροτικών οργανώσεων προς όφελος του λαού και του τόπου.
6. Ο διάλογος και οι προσωπικές συναντήσεις και οι τηλεφωνικές επικοινωνίες να μην είναι μόνο εικόνα αλλά να υπάρχει αληθινή έγνοια και να υπάρχει υπόσχεση που θα υλοποιούμε για επιστροφή και νέο  διάλογο τόσο προ των εκλογών όσο και μετά τις εκλογές. Να σπάσουμε την εικόνα της αποσπασματικής δράσης και πρωτοβουλίας με μια εικόνα προοπτικής και οργανωμένης συνέχειας και μετά τις εκλογές
7.Το βασικό πρόβλημα της κυπριακής κοινωνίας από όπου θα αντλήσουμε στελέχη και στήριξη είναι η απονεύρωση και η απογοήτευση των μονομάχων και των φορέων αγωνιστικού φρονήματος από διώξεις, από τον παραγοντισμό,την ψηφοθηρική χρησιμοποίηση τους και την αναξιοκρατία που κόμιζαν πολλοί ηγέτες και στελέχη της πολιτικής και κοινωνικής ηγετικής ομάδας σε σχεδόν όλα τα πεδία της.

Αν οι υποψήφιοι ακολουθήσουν μια πορεία βασισμένη στις παραπάνω αρχές και μέσα στο παραπάνω πλαίσιο, ο τόπος μας θα έχει ελπίδα και όραμα και ο απλός πολίτης θα αποκτήσει δυναμική και η πολιτική μας πραγματικότητα ήθος ζωής, προοπτική και σχέση με την αλήθεια και θα απομακρυνθεί από τη γνωστή μερική έστω προεκλογική υποκρισία.

Listen Live