Τετ, Μάι 8, 2024

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΡΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΤΑΣΙΑ

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΡΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΤΑΣΙΑ

1. Για να κάμεις ένα πετάσιν εν έτει χιλιοστω εννιακοσιοστω εβδομηκοστω τριτω επρεπε να έβρεις καλάμια καλα γόμαν αλευριου αυτοσχέδιαν σπάους καλούς ειδικούς για σόζια .Έπρεπεν να συγκεντρώσεις ρουχούθκια μεσαίου βάρους για τον νούρον.Να εχεις σύμμαχον καλόν σχεδιαστήν και κόλλλαν ή νά ιλον καλον για την επένδυσην την βασικήν
Έναν πετάσιν καλόν την τότε όμορφην παιδικήν εποχήν με βαθμολογία ανω του αρκετά καλά σόζια.είχεν αξίαν ράβδων χρυσού.
2. Εναν πετάσιν μας εν αξιζεν πολλά...

Εναν πετάσιν μας εν αξιζεν πολλά .Επούλαν σας τζιαι εγοραζεν σας πάντα.Όπως τζι η μάππα εισιεν ούλλα τα καλά τζιαι οι βαρκούες μας στην πκιο μεάλην λάντα.
Τώρα βουράτε να μας εβρετε κενά τζιαι κατι λάθη στη γλωσσική μας εκφορα.Μιτσιοι χωρκατες που ππατσιάραν ποδηλάτες διχως τα μεσα σας τα αθλια για γραβάτες.
Τζιαι για τα σωζια κατι έχω να σας πω μα ατε φοουμαι πως και πάλι θα θιχτώ από τις αγνοιες σας τις καραμπινάτες'
Εσεις με τρενα υπερταχείας μια ζωή και μεις φευγατοι στα βουνα για ελευθερία .Εσεις στα ξένα υποτροφίες του μπαμπα τζιαι εμεις στη θάλασσα με ουλλα τα καλά μες του Ακάμα τες παλλιες τες ομιλίες.
Εν τουτα ούλλα που μας φέραν ως εδω μες το χαράκωμαν της πρωτινης της ζήσης.Να αγαπούμεν τον ασάλευτον τζιαιρόν τζιαι οτι θελεις Θεε μου να ευλοήσεις
Απου τα χρόνια που τσιατίρκα τζιαι νερά πριν το σκολείον ητουν φανερα κατ αλλες τάξεις με το αιώνιο τζεινον φως που μας εκράτεν σε ουλλον μας το φκιος
Εμεις φτωχοι και χαρμολύπης ποδηλάτες σας αγαπούμεν ταπεινες μας αυταπάτες οπως Τζερύνειας κάτι ρήμες φωτεινές τζιαι κάτι αγάπες εφηβειας ιχνηλάτες
Εναν πετάσιν μας εν αξιζεν πολλά .Επούλαν σας τζιαι εγοραζεν σας πάντα.Όπως τζι η μάππα εισιεν ούλλα τα καλά τζιαι οι βαρκούες μας στην πκιο μεάλην λάντα.

ΠΕΤΑΣΙΝ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ
ΕΝ ΕΤΕΙ 1974....
ΕΙΣ ΑΗΝ ΓΙΑΝΝΗΝ ΛΕΜΕΣΟΥ

Η προετοιμασία για την κατασκευή ενός πετασιού ήταν ουσιαστικά μια κάθοδος εις την κοίτην των ποταμών εις τες ποταμοσιές μες τες βαθκιές.Μια περιπέτεια δια την επιλογήν των γινόμενών καλαμιών.Μεν κόψεις τα τέλλια πράσινα.Τούτον κάμνει μας . Να χόσουμεν τζιαι λλία για τα πετάσια της άλλης εφτομάδας.
Δεύτερον ημίχρονόν της περιπέτειας ήταν η μεταφορά των καλαμιών εις την γειτονιάν.Πρώτα να φτάσουν σώα εις τη χωράφαν τζιαι αφού επιθεωρηθούν που τον Φοίβον ή τον Άντρον τους μάστρους κατόπιν επρεπέν με τον Αντώνην να τα ασφαλίσουμεν εις κρύπτην απόρρητον και ασφαλήν δια να διαχειμάσουν την νύχταν μέχρι το άλλον δειλινόν ή μεσημέριν που θα άννοιεν το εργαστηριόν κατασκευής τιμαλφών πτητικών μηχανών ήτοι πετασίων κατακορύφου ανόδου και πολυώρου παραμονής εις τον γαλανόν ουρανόν τ Άη Γιάννη της φτωσικής μας τότε ιλαρης Λεμεσού στην ΚΥΠΡΟΝ ΜΑΣ που ήταν ακόμη ελευθερή ολόκληρη..

Listen Live