Τετ, Μαρ 29, 2023

Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ Η ΛΑ Ι ΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ Η ΛΑ Ι ΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Τωρά ο νέος Πρόεδρος μπορεί να υλοποιησει το μεγάλο βήμα της αποπεριθεριοποιησης της λα ι κης περιφερειας του τόπου

ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΣΩΣΤΙΚΕΣ ΠΥΞΙΔΕΣ

Με την έξοδο από την προεκλογικης ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ και την εκλογή του Νικου Χριστοδουλιδη προκυπτουν ερωτηματα για το πώς θα επιλυθουν προβλήματα στη βάση του προσωποκεντρικου διαλογου τον οποίο μας προτεινει η παράδοσή του τοπου μας.

Ένας πρόεδρος διαλογικος και ανοικτός στους άπλους πολίτες του μοχθου θα αποτελεσει την κομβικη παρουσία για φωτεινός αλλαγές.

Παρακατω προτεινουμε ένα πλαισιο διαλογου και Δημοκρατικος εμβαθυνσης που θα φωτισει τον τοπο:

ΤΏΡΑ εχουμε αναγκη πλουσιες διεργασίες διάλογου και δημοκρατίας. Στο διάλογο είναι πολυτιμο να συμμετεχουν ομάδες πολιτων και πνευματικων ανθρωπων από όλες τις επαρχίες.

Η δημοκρατική εμβάθυνση αποτελεί το μυστικό του σοβαρού κοινωνικου προβληματισμού που ειχαμε αναγκη χρόνια τώρα στην Κυπριακη Δημοκρατια

Οποιος ενεργοποιεί δίκτυα ενεργών επαρχιακών πρωτοβουλιων διαλογου σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου μορφοποιει ελπιδα.

Τα επαρχιακά διαλογικα κεντρα δημοκρατίας και συμμετοχής που εκφράζουν απόψεις και μορφοποιούν προτάσεις για όσα θέματα απασχολούν την Κυπρο την κοινωνια και την εκπαίδευση την ανεργια και τον κοινωνικο πονο είναι μια διεξοδος για αντισταθμιση πρακτικη και σωστικη.

Αυτή η εμμονή στη συμμετοχικότητα και τη συλλογικότητα αποτελεί τη βάση για πολλές προτάσεις αλλαγής και στηριξης του απλου πολιτη που χειμαζεται . Δοκιμασμένες λύσεις στην ενεργοποίηση και την αποκέντρωση της κρατικης μας διοικησης προτείνονται χρόνια τώρα ως διέξοδοι στην απόσταση του κρατους από τους απλους φιλοτιμους πολιτες

Όλα τα πιο πάνω ενοχλούν κατά καιρούς τους θιασώτες του παρασκηνίου και τους παλαιοτέρους και νεότερους διώχτες της ελευθερης ενεργοποιησης των πολιτων.

Ξέρουμε πως ενοχλεί η δυναμική παρουσία που προτεινει τις λυσεις της παραδοσης και του ελληνικου μας πολιτισμου

Εμείς οφειλουμε να παραμείνουμε στο εμείς του τοπου και του απλού ανθρωπου με την ευθύτητα και τη θυσιαστικότητα να μας προσανατολίζουν. Στο εμεις του εντοπιου τρόπου…

Εμείς τιμώντας τις θυσίες των ηρωων και των προγονων και των απλών ανθρωπων δεν μπορουμε να δεχτούμε την ισοπέδωση των μονοσημαντων αντιληψεων δουλοπρεπειας στους ξενους ισχυρους και τον τουρκικο επεκτατισμο.

Τωρα ειναι η ωρα του διαλογου για τις πρακτικες φωτεινες πυξιδες πορείας...

Τώρα ο νέος Πρόεδρος μπορεί να υλοποιησει το μεγάλο βήμα της αποπεριθεριοποιησης της λα ι κης περιφερειας του τόπου και να θρυμματισει την αντίληψη περι μονομερους μετοχης της Λευκωσιατιμης ελιτ στη ληψη αποφασεων και την υιοθέτηση πολιτικων που. αφορούν την ευημερια και τη σωτηρια των άπλων πολιτων.

Author’s Posts

Developed by DiGeo LTD. ©2023 Nea Polis. All Rights Reserved