Πεμ, Σεπ 19, 2024

Η κρέμα καραμέλλε εισεβαλεν...

Η κρέμα καραμέλλε εισεβαλεν...

Η κρέμα καραμέλλε εισεβαλεν έναν από γεύμαν εις τον πάνω συλλογον .Είχαν παρελθει δύο μέρες από την άφιξη εκ της πόλεως της αδερφης της λιαν αγαπητης Πουφετζινας του ΘΟΙ όπου οι θαμωνες είτε απομαχοι της ΕΟΚΑ είτε πολύ μικροι εφηβοι που ενισχυαν την ομαδαν ποδοσφαίρου να μην κλείσει οριστικα. Μετ αντάλλαγματων βεβαιως. Ελευθερα είσοδος εις τον συλλογον. Θορυβωδης παρουσία στην αίθουσα των γερασμενων πιγκ πογκ.
Κουμάριν δεν επιτρέπετο από της ιδρυσεως. Μετα βιας επετραπη η παστρα,και η πιλλοττα ανευ χρηματων αλλά μετά κερασματων εις τους νικητας. Το ττάβλι εδιεσωζεν το καφενείο και την κυρίαν Γεωργία. Πεντε ταβλια εσημαινον πλήθος παικτων και κρινοντων θεατων. Αρα δεκαδας καφέδες, λεμοναδες ,αφροζες και αναψυκτικα τίνα. Ετσι επροεκυπτε το μεροκαματον της εναρετου χηρας ,μητρρας τριων εφηβων.

Η καραμέλλε της Ελενης όμως εκηρυξεν την αντεπιθεσην του παλαιου συλλογου. Εξηντα κουππουες την πρώτη ημέραν. Το επαναστατικον δροσινον εκ της πόλεως εγεμισεν σελινια την αμπουσταν της φιλοτιμου διαχειριστινας του παλαιου σημαιοστολιστου καφενε. Ητο αρχές του θερους. Ειτα ακολουθησαν τζελλια ποικιλα,μαχαλλεπιν κανονικόν και μαχαλλεπιν λιβανέζικο και τέλος ψυγείον παγωτού Ρετζις με χωνακια και ειδικό κουταλιν.

Τον Αυγουστον η επαναστασις γευσεων επεκταθη. Εις το μαχαλλεπιν εσερβιρετο και παγωτον τριαντάφυλλον εις την ακραν του βαθουλλου πιατου...

Ετη κατοπιν η γιαγιά πλέον Γεωργία εμονολογει. Η καραμέλλε τζιαι οι κρεμουες επροιτζησαν τζιαι εσπούδασαν τα παιθκιά μας.

Ενώ στο συλλογον μονολογουν. Υστερις πουρτεν η Ελένη εγλυκαναν τζιαι τα καλοτζιαιρκα τζιαι οι σσιειμώνες μες ούλλους τους συλλογους τζιαι τους καφενεδες. Ποικιλα δε ανέκδοτα κυκλοφορουν δια τους διοικητες αντιπαλων συλλογων.οι οποίοι δια ποικιλων προφασεων εισεβαλλαν εις την βεράνταν της Γεωργιας όταν εδιαδιδετο ότι επαγωσαν οι κρεμουες τζιαι το μαχαλλεπιν επιαν τες θερμοκρασίες του τες δροσινες....

Listen Live