Τετ, Μαρ 29, 2023

DP World Limassol: Έξι χρόνια επιτυχούς παρουσίας στο λιμάνι Λεμεσού

DP World Limassol: Έξι χρόνια επιτυχούς παρουσίας στο λιμάνι Λεμεσού

Η διαχειρίστρια εταιρεία επένδυσε πέραν των €8,7 εκατ. σε εξοπλισμό, υποδομές και νέες τεχνολογίες

6 year anniversary infographic

Τη δέσμευσή της να καθιερώσει το Τερματικό ως βασικό κόμβο κρουαζιέρας και εμπορίου στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου επαναβεβαιώνει η DP World Limassol, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης έξι χρόνων επιτυχούς λειτουργίας του
Τερματικού Πολλαπλών Χρήσεων και του Επιβατικού Τερματικού στο λιμάνι Λεμεσού.

Από το 2017, οπότε και ανέλαβε τη διαχείριση του Τερματικού, η DP World Limassol υποδέχθηκε πέραν των 550 κρουαζιερόπλοιων και μισό εκατομμύριο επιβάτες, ενώ διαχειρίστηκε περισσότερα από 5 χιλιάδες εμπορικά πλοία και 4 εκατομμύρια τόνους φορτίου. Παράλληλα, η Εταιρεία διαχειρίστηκε τη φορτοεκφόρτωση πέραν των 160.000 οχημάτων.

Η DP World Limassol επένδυσε, μέχρι σήμερα, περισσότερα από €8,7 εκατομμύρια σε εξοπλισμό, υποδομές και νέες τεχνολογίες, ενισχύοντας την αποτελεσματικότητα και την ανταγωνιστικότητα του λιμένα. Πέρα από την απόκτηση καινούριου εξοπλισμού όπως κινητούς λιμενικούς γερανούς, μηχανήματα χειρισμού εμπορευματοκιβωτίων, ανυψωτικά μηχανήματα και οχήματα εσωτερικής μεταφοράς φορτίων, η Εταιρεία προχώρησε επίσης σε σημαντικές επενδύσεις
στην ψηφιοποιήση και την αυτοματοποίηση των εργασιών του τερματικού, με στόχο να προσφέρει πιο αποτελεσματικές και πιο αξιόπιστες υπηρεσίες στους πελάτες και συνεργάτες της.

Ειδικότερα, η Εταιρεία εγκατέστησε νέο Λογισμικό Σύστημα Τερματικού (TOS), μεταφέροντας όλες τις δραστηριότητες του τερματικού στο υπολογιστικό νέφος (cloud), ενώ εφάρμοσε αυτοματοποιημένο σύστημα προγραμματισμού βάρδιας, που της επιτρέπει να κατανέμει ίσο φόρτο εργασίας σε κάθε μέλος του προσωπικού στη βάση των επιχειρησιακών αναγκών του
τερματικού. Παράλληλα, εγκατέστησε αυτόματο σύστημα ελέγχου για πρόσβαση στο τερματικό, το οποίο λειτουργεί με τη βοήθεια συστήματος αυτόματης αναγνώρισης πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων (ANPR).

Οι αναβαθμίσεις έχουν ενισχύσει την αποτελεσματικότητα και ανθεκτικότητα του λιμένα, επιτρέποντας τον άμεσο ελλιμενισμό της συντριπτικής πλειοψηφίας των σκαφών και μειώνοντας τον μέσο χρόνο εξυπηρέτησης των εξωτερικών μεταφορέων στα 13 λεπτά.

Παράλληλα, σε μια περίοδο όπου η Κύπρος εντατικοποιεί τους ενεργειακούς της σχεδιασμούς, ο ρόλος του τερματικού ως η μοναδική εφοδιαστική βάση του τομέα έχει αναβαθμιστεί, με την Εταιρεία να αποτελεί βασικό εταίρο των διεθνών εταιρειών ενέργειας που διενεργούν έρευνες στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι η DP World Limassol διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στην αναβίωση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Κύπρου -Ελλάδας, μετά από 21 χρόνια. Στο πλαίσιο της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, πραγματοποιήθηκαν 22 ταξίδια μετ’ επιστροφής, με σημείο αναχώρησης και άφιξης το υπερσύγχρονο Τερματικό Κρουαζιέρας που διαχειρίζεται η DP World Limassol.

Ταυτόχρονα, η Εταιρεία παραμένει προσηλωμένη στη δέσμευσή της να ενισχύσει την τοπική κοινωνία, στηρίζοντας κάθε χρόνο σειρά πρωτοβουλιών και οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών. Παράλληλα πρόσφερε και θα συνεχίζει να προσφέρει θέσεις πρακτικής άσκησης (internships) σε φοιτητές του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου καθώς και άλλων ιδρυμάτων, που σπουδάζουν ναυτιλιακά ή άλλα συναφή θέματα, ενώ υλοποιεί τακτικά εκστρατείες καθαρισμού παραλιών σε συνεργασία με την Κυπριακή Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (CYMEPA).

Σε δηλώσεις του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της DP World Limassol κ. Nawaf Abdulla ανέφερε:
«Τα τελευταία έξι χρόνια, αναπτύξαμε στενές σχέσεις συνεργασίας με την κυβέρνηση, τις ναυτιλιακές εταιρίες και τους χρήστες του λιμένα, καθώς και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας, προκειμένου να στηρίξουμε την ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας. Μέσα από μια σειρά στοχευμένων επενδύσεων στο πλαίσιο του μακροπρόθεσμου
επενδυτικού σχέδιού της Εταιρείας μας, βελτιώσαμε τις επιδόσεις του λιμένα, προσελκύοντας μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας και διεθνείς εταιρείες ενέργειας».

«Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τις επιτυχίες της DP World Limassol μέχρι σήμερα, ενώ πιστεύουμε ότι το λιμάνι θα είναι σε θέση να αναλάβει ακόμη μεγαλύτερο ρόλο μέσα στα επόμενα χρόνια. Φέτος, η Εταιρεία μας σκοπεύει να πραγματοποιήσει περισσότερες επενδύσεις σε εξοπλισμό και συστήματα αυτοματισμού, ενώ οι προοπτικές του τερματικού είναι ιδιαίτερα
ευοίωνες, καθώς αναμένουμε την άφιξη πέραν των 200 κρουαζιερόπλοιων, επεσήμανε.

Developed by DiGeo LTD. ©2023 Nea Polis. All Rights Reserved