Σαβ, Μαρ 2, 2024

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Παττίχειου Δημοτικού Μουσείου Ιστορικού Αρχείου και Κέντρου Μελετών Λεμεσού και Ινστιτούτου Κύπρου (ΙΚυ)

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Παττίχειου Δημοτικού Μουσείου Ιστορικού Αρχείου και Κέντρου Μελετών Λεμεσού και Ινστιτούτου Κύπρου (ΙΚυ)

Μετά από την επιτυχή συνεργασία των τελευταίων χρόνων μεταξύ του Παττιχείου Δημοτικού Μουσείου Ιστορικού Αρχείου και Κέντρου Μελετών Λεμεσού και του Ινστιτούτο Κύπρου (ΙΚυ), σε διάφορους  επιστημονικούς τομείς, συναποφασίστηκε να επεκταθεί η συνεργασία τους για τα επόμενα χρόνια, υπογράφοντας Μνημόνιο Συνεργασίας με το οποίο ισχυροποιούνται οι έως τώρα συνέργειές τους και σε νέους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Εκ μέρους του Παττίχειου Δημοτικού Μουσείου Ιστορικού Αρχείου και Κέντρου Μελετών Λεμεσού θα υπογράψει ο κος. Νίκος Νικολαϊδης, Δήμαρχος Λεμεσού και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, ενώ εκ μέρους του Ινστιτούτου Κύπρου θα υπογράψει ο Καθ. Σταύρος Μαλάς, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου.

Η υπογραφή του Μνημονίου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου, στο Παττίχειο Δημοτικό Μουσείο Ιστορικό Αρχείο και Κέντρο Μελετών Λεμεσού και στοχεύει στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας για τη διάσωση και ψηφιοποίηση του πρωτογενούς υλικού του Ιδρύματος, καθώς και στη συνεργασία για τη δημοσίευση επιστημονικών μελετών.

Μετά την υπογραφή του Μνημονίου ο κ. Μαλάς θα ξεναγηθεί στους χώρους του Ιδρύματος από τον Επιστημονικό Διευθυντή κ. Μίμη Σοφοκλέους και στην προσωρινή έκθεση με Σκίτσα και Γελοιογραφίες με θέμα τη ζωή και το έργο του εθνικού μας ποιητή Βασίλη Μιχαηλίδη, την οποία επιμελήθηκε ο κ. Άριστος Κακούτας.

Listen Live