Σαβ, Μαρ 2, 2024

Πολίτες της Πάφου θέλουν τον Επίσκοπο Αμαθούντος για Μητροπολίτη Πάφου

Πολίτες της Πάφου θέλουν τον Επίσκοπο Αμαθούντος για Μητροπολίτη Πάφου

Κίνηση υπέρ του Επισκόπου Αμαθούντος για τη Μητρόπολη Πάφου από πολίτες της Πάφου.

Αυξημένη κινητικότητα παρατηρείται στην Επαρχία Πάφου τις τελευταίες ημέρες εν όψει των εκλογών στην Ιεραρχία για την Μητρόπολη Πάφου με αποκορύφωμα την κίνηση από 30 περίπου άτομα - με ενεργό συμμετοχή στα εκκλησιαστικά δρώμενα της πόλης - να προσπαθούν να πείσουν τον Επίσκοπο Αμαθούντος Νικόλαο να υποβάλει την υποψηφιότητα του για τον μητροπολιτικό θρόνο Πάφου.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της ΝΕΑ ΠΟΛΙΣ, η προσπάθεια ξεκίνησε από τις αρχές Ιανουαρίου και έχει ήδη πραγματοποιηθεί συνάντηση στη Λεμεσό με τον Επίσκοπο Αμαθούντος να δηλώνει πως πριν λάβει την οριστική του απόφαση επιθυμεί να συναντηθεί με τον πνευματικό του, Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο, καθώς και με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Γεώργιο για να συζητήσει το θέμα μαζί τους.

Οι παφίτες που θέλουν την υποψηφιότητα του Επισκόπου Νικόλαου για τον μητροπολιτικό θρόνο Πάφου, εκτιμούν ότι εντός της αυριανής μέρας οι επαφές αυτές του Αμαθούντος θα έχουν ολοκληρωθεί και ο ίδιος θα ανακοινώσει σε αυτούς την τελική του απόφαση. Εξέφρασαν δε την εκτίμηση ότι οι προοπτικές είναι καλές προς την κατεύθυνση της αποδοχής της πρότασης τους από πλευράς του Επισκόπου Αμαθούντος.

Listen Live