Σαβ, Ιουλ 27, 2024

Πιστοποίηση Δήμου Λεμεσού ως πλήρους μέλους του Ευρωπαϊκού Δικτύου Υγειών Πόλεων

Πιστοποίηση Δήμου Λεμεσού ως πλήρους μέλους του Ευρωπαϊκού Δικτύου Υγειών Πόλεων

Με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια, ο Δήμος Λεμεσού πληροφορήθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ότι εγκρίθηκε η αίτηση για την πιστοποίηση του ως πλήρους μέλους του Ευρωπαϊκού δικτύου υγειών πόλεων για τη Φάση VII.

Ο Δήμος Λεμεσού εξέφρασε την επιθυμία του για συμμετοχή στο Δίκτυο το 2019. Στις αρχές του 2023 άρχισε η διαδικασία για την συμπλήρωση της αίτησης πιστοποίησης η οποία υπεβλήθη τον Μάρτιο του 2024 και εγκρίθηκε στις 15 Μαΐου του τρέχοντος έτους.

Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Υγειών Πόλεων αποτελεί μέρος του αντίστοιχου Παγκόσμιου Δικτύου υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Στόχος του Δικτύου είναι η προαγωγή της ποιότητας ζωής των πολιτών μέσα από πολιτικές της τοπικής αυτοδιοίκησης οι οποίες βελτιώνουν το φυσικό και το κοινωνικό περιβάλλον της πόλης.

Ειδικότερα η Φάση VII που διανύεται τώρα, έχει ως κύριους στόχους τη βελτίωση της υγείας και της ευημερίας όλων των πολιτών, χωρίς διακρίσεις, υιοθετώντας τις αντίστοιχες στρατηγικές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Με την συμμετοχή της στο Δίκτυο αυτό, η Λεμεσός εντάσσεται σε μια οικογένεια 90 Ευρωπαϊκών πόλεων που συμμετέχουν ανεξάρτητα και 1300 άλλων Ευρωπαϊκών πόλεων που συμμετέχουν μέσω Εθνικών δικτύων. Η μεταξύ τους συνεργασία και η υποστήριξη του θεσμού αυτού από την Ευρωπαϊκή Ένωση συμβάλλουν σημαντικά στην επιτυχία των στόχων τους.

Listen Live