Κυρ, Ιαν 29, 2023

Ο Όμιλος Royal Caribbean ανοίγει γραφείο στη Λεμεσό

Ο Όμιλος Royal Caribbean ανοίγει γραφείο στη Λεμεσό

Η Royal Caribbean Group (NYSE: RCL), μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες κρουαζιέρας στον κόσμο, ανακοίνωσε σήμερα τα σχέδιά της να ανοίξει γραφείο στην Κύπρο. Το γραφείο θα εδρεύει στη Λεμεσό και θα υποστηρίζει τις ναυτιλιακές δραστηριότητες καθώς η εταιρεία προσπαθεί να αναπτύξει τις δραστηριότητές της στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Έχουμε καλλιεργήσει μια απίστευτα στενή σχέση με τις κυπριακές αρχές τα τελευταία χρόνια και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεχίσουμε την ανάπτυξή μας ανοίγοντας ένα γραφείο στη Λεμεσό», δήλωσε η Ruth Marshall, Αντιπρόεδρος, Διεθνής Γενικός Σύμβουλος & Διευθύνων Σύμβουλος, Royal Caribbean Group. «Η Κύπρος συνεχίζει να κατατάσσεται ως ένα από τα κορυφαία ναυτιλιακά μητρώα παγκοσμίως και διαθέτει ένα καλά εδραιωμένο κέντρο ναυτιλίας και διαχείρισης πλοίων. Η Κυβέρνηση της Κύπρου μας έχει παράσχει ανεκτίμητη βοήθεια και είμαστε ενθουσιασμένοι που αναπτύσσουμε τις μεσογειακές δραστηριότητές μας από την Κύπρο».

«Χαιρετίζω τη σημερινή ανακοίνωση του Ομίλου Royal Caribbean International με την οποία ενημερώνει για τη δημιουργία γραφείου του Ομίλου στην Κύπρο καθώς και για εγγραφή κρουαζιερόπλοιου στο Κυπριακό Νηολόγιο, και πιο συγκεκριμένα του πλοίου Spectrum of the Seas που από την περασμένη Παρασκευή έχει υψώσει την Κυπριακή σημαία», δήλωσε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου, Βασίλειος Δημητριάδης, χαιρετίζοντας την ανακοίνωση. «Η απόφαση της εταιρείας αποτελεί απτό παράδειγμα του τρόπου που η Κυβέρνηση μετατρέπει την κρίση σε ευκαιρία. Ως γνωστό, η Κύπρος κατά τη διάρκεια της πανδημίας, μέσα από συντονισμένες προσπάθειες του Υφυπουργείου Ναυτιλίας σε συνεργασία με τα Υπουργεία Μεταφορών και Υγείας και το Υφυπουργείο Τουρισμού, είχε διευκολύνει τον επαναπατρισμό και τις αλλαγές πληρωμάτων πέραν των 65000 ναυτικών, ενώ εφαρμόστηκε με μεγάλη επιτυχία το Εθνικό Πρόγραμμα που υιοθετήσαμε για εμβολιαστική κάλυψη 40000 ναυτικών. Τα πιο πάνω, μαζί με την εξυπηρέτηση που προσφέραμε, έβαλαν την Κύπρο στον παγκόσμιο χάρτη κρουαζιέρας.
Η απόφαση της εταιρείας για δημιουργία μόνιμης έδρας στην Κύπρο, η οποία θα αποτελέσει το κέντρο ναυτιλιακών δραστηριοτήτων της στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και η εμπιστοσύνη που η εταιρεία έχει επιδείξει στην Κυπριακή Σημαία δημιουργούν προϋποθέσεις για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας, η οποία θα επιφέρει σημαντικά οφέλη τόσο για την Κυπριακή Ναυτιλία αλλά ευρύτερα και στην εδραίωση της Κύπρου ως κέντρο ποιοτικής κρουαζιέρας, γεγονός που ενισχύει περαιτέρω το τουριστικό μας προϊόν, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην οικονομία του τόπου.
Η βελτίωση του ναυτιλιακού μας προϊόντος και η ενίσχυση των κινήτρων και της εξυπηρέτησης μας, όπως σχεδιάστηκε και υλοποιείται μέσα από την εθνική Στρατηγική “SEA Change 2030”, έχουν θέσει γερές βάσεις για ένα ευοίωνο μέλλον για την Κυπριακή Ναυτιλία».

Το άνοιγμα γραφείου στην Κύπρο ακολουθεί τον πρώτο εμπορικό απόπλου της εταιρείας από το λιμάνι της Λεμεσού τον Ιούλιο του 2021. Αυτό κατέστη δυνατό χάρη στη μοναδική και ιδιαίτερη σχέση που καλλιεργήθηκε μεταξύ της Royal Caribbean Group, της κυπριακής κυβέρνησης και των αρχών τα τελευταία χρόνια , να οικοδομήσουμε μια αξιόπιστη μακροπρόθεσμη επιχείρηση κρουαζιέρας για την Κύπρο.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του Ομίλου Royal Caribbean στη χώρα, η εταιρεία θα επισημάνει την Spectrum of the Seas υπό την κυπριακή σημαία.

Ένας δημοφιλής προορισμός, η Κύπρος υποδέχτηκε περισσότερους από τέσσερα εκατομμύρια τουρίστες το 2019. Με δύο αεροδρόμια, ένα στη Λάρνακα και ένα στην Πάφο, το νησί βρίσκεται σε καλή θέση για να υποδεχτεί επισκέπτες από όλη την Ευρώπη και όχι μόνο.

Το γραφείο του Royal Caribbean Group έχει προγραμματιστεί να ανοίξει το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Author’s Posts

Developed by DiGeo LTD. ©2023 Nea Polis. All Rights Reserved