Παρ, Οκτ 18, 2024

Η Λεμεσός φιλοξένησε τους εορτασμούς για τα 20χρονα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Η Λεμεσός φιλοξένησε τους εορτασμούς για τα 20χρονα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Η εικοσαετής επέτειος της ένταξης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση γιορτάστηκε το βράδυ του Σαββάτου, 11 Μαΐου 2024, στην εκδήλωση «Μέρα της Ευρώπης» που συνδιοργάνωσαν Δήμος Λεμεσού, Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο και Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο στο Πολυλειτουργικό Παραθαλάσσιο Πάρκο Λεμεσού.

Την παρουσία τους στην εκδήλωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Κωνσταντίνος Κόμπος, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Μάριος Χαρτσιώτης, η Υφυπουργός Ναυτιλίας, κα Μαρίνα Χατζημανώλη, η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ε.Ε., κα Στέλλα Κυριακίδου, πρέσβεις χωρών της Ε.Ε. και βουλευτές.MicrosoftTeams image 2

Στον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης χαρακτήρισε την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε. το 2004 ως τη «σημαντικότερη επιτυχία της Κυπριακής Δημοκρατίας από της ιδρύσεώς της το 1960».

Ο Δήμαρχος Λεμεσού, κ. Νίκος Νικολαΐδης, από πλευράς του, σημείωσε ότι «ο Δήμος Λεμεσού, μέσα από πολιτικές και δράσεις, εντατικοποιεί τις προσπάθειες για μια πόλη πρότυπο αξιοπρέπειας και σεβασμού προς κάθε πολίτη, ανεξάρτητα από κοινωνική τάξη ή εθνική καταγωγή. Μια πόλη πρότυπο διαπολιτισμικότητας και αρμονικής συμβίωσης όλων των κατοίκων της» και πρόσθεσε: «Η Λεμεσός θα συνεχίσει να φιλοξενεί χιλιάδες πολίτες από διάφορα σημεία του κόσμου και είμαστε περήφανοι, γιατί όλοι αυτοί οι άνθρωποι βρήκαν μια δεύτερη πατρίδα για να ζήσουν, να δημιουργήσουν και να είναι ευτυχισμένοι».

Η Μέρα της Ευρώπης έδωσε την ευκαιρία στον κόσμο που ήταν παρών στον Μόλο, το σήμα κατατεθέν της Λεμεσού εδώ και δεκαετίες, να γνωρίσει από κοντά ευρωπαϊκούς θεσμούς και προγράμματα, χώρες της Ευρώπης και σχολεία-πρεσβευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρου. Στον χώρο φιλοξενήθηκε επίσης έκθεση φωτογραφίας με θέμα τα 20 χρόνια της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

MicrosoftTeams image 4

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της εκδήλωσης επιμελήθηκαν η Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού, ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, ο Δώρος Δημοσθένους με την πενταμελή του μπάντα και ο Άλεξ Παναγή, που επιμελήθηκε πρωτότυπο τραγούδι για την επέτειο.

Ο Δήμος Λεμεσού γιορτάζει τη Μέρα της Ευρώπης με καθιερωμένη εκδήλωση από το 2014, συμμετέχοντας στην προσπάθεια για μετάδοση του μηνύματος για ειρήνη και ενότητα στην Ευρώπη.

Listen Live