Πεμ, Οκτ 17, 2024

Δύο επιλογές για τη λεωφορειολωρίδα στη Νίκου Παττίχη: Πιλοτική εφαρμογή ή ακύρωση

Δύο επιλογές για τη λεωφορειολωρίδα στη Νίκου Παττίχη: Πιλοτική εφαρμογή ή ακύρωση

Οριστικές αποφάσεις για την κατασκευή λεωφορειολωρίδας στη Λεωφόρο Νίκου και Δέσποινας Παττίχη αναμένεται να λάβει την ερχόμενη εβδομάδα ο υπουργός Μεταφορών Αλέξης Βαφεάδης, ύστερα από έντονες αντιδράσεις που εκφράστηκαν κατά τη συνάντηση με εκπροσώπους του Δήμου Λεμεσού, του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), καθώς και κατοίκους και καταστηματάρχες της περιοχής. Η συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης, διήρκεσε δύο ώρες, με τους επηρεαζόμενους να εκφράζουν ανησυχίες για την οικονομική ζημιά που θα υποστούν οι επιχειρήσεις τους, λόγω της μείωσης χώρων στάθμευσης και της πιθανής διατάραξης της λειτουργίας τους.

Ο κ. Βαφεάδης αναγνώρισε τις ανησυχίες και ανέφερε ότι υπάρχουν δύο επιλογές: είτε να προχωρήσει το έργο πιλοτικά, είτε να αφαιρεθεί η Λεωφόρος Νίκου Παττίχη από το σχέδιο. Παρότι επεσήμανε ότι δεν μπορούν να ακυρωθούν όλες οι λεωφορειολωρίδες στο πρόγραμμα, τόνισε πως στη συγκεκριμένη οδό υπάρχει περιθώριο για αναθεώρηση.

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι η Κύπρος έχει δεσμεύσεις απέναντι στο ευρωπαϊκό ταμείο που χρηματοδοτεί τα έργα, και ο συνολικός σχεδιασμός πρέπει να προχωρήσει μέχρι το 2026.

Στη συνάντηση, παρουσιάστηκε επίσης σχέδιο για τη δημιουργία κυκλικού κόμβου στη συμβολή με την οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου και αναφέρθηκε ότι οι λεωφορειολωρίδες θα λειτουργούν μόνο κατά τις ώρες αιχμής, από 7:30 έως 9:30 το πρωί και 16:30 έως 18:30 το απόγευμα.

Listen Live