Παρ, Σεπ 22, 2023

Δημοτική Ομάδα ΑΚΕΛ: Καταδικάζει την συμπεριφορά του Φοίβου Αλκιβιάδη

Δημοτική Ομάδα ΑΚΕΛ: Καταδικάζει την συμπεριφορά του Φοίβου Αλκιβιάδη

Η Δημοτική Ομάδα του ΑΚΕΛ Λεμεσού με επιστολή της προς το Δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο Λεμεσού, η οποία έχει σταλεί και σε όλα τα ΜΜΕ καταδικάζει την συμπεριφορά του Δημοτικού Συμβούλου του ΕΛΑΜ κ.Φοίβου Αλκιβιάδη και την ίδια ώρα ζητά από τον Δήμαρχο Λεμεσού και όλες τις δημοτικές ομάδες να τοποθετηθούν και να καταδικάσουν την προσβλητική συμπεριφορά και το ρατσιστικό παραλήρημα του εν λόγω Δημοτικού Συμβούλου.

 

Αυτούσια η επιστολή:

Έντιμο Δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Λεμεσού
Λεμεσός

 

5 Σεπτεμβρίου 2023, Λεμεσός 

 

Έντιμε Κύριε Δήμαρχε και Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Την Παρασκευή 1 η Σεπτεμβρίου γίναμε όλοι μάρτυρες πρωτόγνωρων για τα δεδομένα και τα πράγματα της πόλης μας περιστατικών. Από τη μια είχαμε τη συγκέντρωση ακροδεξιών κουκουλοφόρων στον Μώλο της Λεμεσού και με όσα
έλαβαν χώρα μετά, τα οποία μόνο ντροπή και όνειδο μπορούν να προκαλούν.

Από την άλλη και την ίδια ώρα που η πόλη μας αφηνόταν στη μανία αυτών των εγκληματικών στοιχείων ο Δημοτικός Σύμβουλος του ΕΛΑΜ Φοίβος Αλκιβιάδης φαίνεται να μην είχε μείνει αμέτοχος αλλά ούτε και ασυγκίνητος.

Καταρχάς, παρουσιάζεται μέσα από φιλμάκι που αναρτήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα να είναι παρών στην περιοχή που εξελίσσονταν τα επεισόδια. Κατά δεύτερον, εμφανίζεται να ξεσπά με βίαιο τρόπο μπροστά σε αστυνομικά όργανα, που
προσπαθούσαν να κάνουν τη δουλειά τους προστατεύοντας εκείνη την ώρα πολίτες και περιουσίες βρίζοντας και απειλώντας τους. Το ρατσιστικό παραλήρημα του δημοτικού συμβούλου δεν σταμάτησε βέβαια εδώ, συνέχισε να εκσφενδονίζει διάφορες απειλές προς πάσα κατεύθυνση, μέχρι και του σημείου που ξεστόμισε το κατάπτυστο ότι: «ότι όπου βρίσκει μαύρο ντελιβερά θα τον σκοτώσει». Η παρέμβαση ψυχραιμότερων αποσόβησε ευτυχώς τα χειρότερα.

Η Δημοτική Ομάδα του ΑΚΕΛ στον Δήμο Λεμεσού καλεί την πολιτεία και το κράτος να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Έχουν ευθύνη στο να τοποθετήσουν τον συγκεκριμένο δημοτικό σύμβουλο στη θέση του. Στη λειτουργία των θεσμών, στη δημοκρατία και στο σύγχρονο γίγνεσθαι δεν χωράνε ούτε ύβρεις, ούτε ρατσιστικές ή ξενοφοβικές συμπεριφορές. Αυτό επιβάλλεται να γίνει αντιληπτό από όλους.

Παράλληλα, καλούμε τον Δήμαρχο Λεμεσού και όλες τις Δημοτικές Ομάδες, να τοποθετηθούν και να καταδικάσουν την προσβλητική συμπεριφορά και το ρατσιστικό παραλήρημα του εν λόγω Δημοτικού Συμβούλου, γεγονός που προσβάλει το ίδιο το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και την ίδια την ιστορία της πόλης μας. Προβάλλει επίσης όλους τους δημοκρατικά σκεπτόμενους Λεμεσιανούς.

Η επόμενη μέρα κύριε Δήμαρχε μας ανησυχεί. Σας ρωτούμε ευθέως, τι θα κάνετε για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας και της εικόνας του Δημοτικού Συμβουλίου;

Εμείς, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι τέτοιες συμπεριφορές και τέτοιοι υπάνθρωποι θα μας βρίσκουν πάντα απέναντι τους, καθημερινά στους δρόμους αλλά και στις αίθουσες των Συμβουλίων.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα το ΕΛΑΜ μέσω ανακοίνωσης του γνωστοποίησε πως έχει διαγράψει από το κόμμα τον Φοίβο Αλκιβιάδη και μετά από την εξέλιξη αυτή ο ίδιος παραιτήθηκε από τα καθήκοντα του ως Δημοτικός Σύμβουλος Λεμεσού.

 

Listen Live