Τετ, Οκτ 16, 2024

Ανησυχίες και Προβληματισμοί για το Νέο Οργανόγραμμα: Επιστολή Κώστα Γιαλλούρου προς τον Δήμαρχο Λεμεσού.

Ανησυχίες και Προβληματισμοί για το Νέο Οργανόγραμμα: Επιστολή Κώστα Γιαλλούρου προς τον Δήμαρχο Λεμεσού.

Ο κ. Κώστας Γιαλλούρος, Πρόεδρος της Επιτροπής Προσωπικού του Δήμου Λεμεσού, απέστειλε επιστολή προς τον Δήμαρχο Λεμεσού, εκφράζοντας σοβαρές ανησυχίες και προβληματισμούς σχετικά με τη διαδικασία κατάρτισης του νέου οργανογράμματος του Νέου Δήμου Λεμεσού. Η επιστολή έρχεται ως συνέχεια της συνεδρίας του Δημοτικού Συμβουλίου στις 26 Σεπτεμβρίου 2024, όπου ο κ. Γιαλλούρος διατύπωσε τις αντιρρήσεις του για την έλλειψη σχετικής μελέτης και διαβούλευσης σχετικά με το θέμα.

Κύρια Σημεία της Επιστολής
Αγνόηση Αιτημάτων για Συνεδρίαση της Επιτροπής Προσωπικού
Ο κ. Γιαλλούρος αναφέρει ότι, παρά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 5 Σεπτεμβρίου 2024 να συγκληθεί συνεδρία της Επιτροπής Προσωπικού με θέμα το νέο οργανόγραμμα, δεν έλαβε καμία απάντηση από τον Δήμαρχο και τον Γραμματέα της επιτροπής παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις του.

Αιφνίδια Απόφαση Πρόσληψης 11 Θέσεων
Στην επιστολή του, ο κ. Γιαλλούρος εκφράζει την έντονη αντίθεσή του με την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να προχωρήσει στην πρόσληψη 11 νέων θέσεων επιστημονικού προσωπικού, χωρίς όμως να υπάρχουν εγκεκριμένα σχέδια υπηρεσίας, καθήκοντα, ευθύνες ή μισθολογικές κλίμακες. Όπως αναφέρει, οι αντίθετες απόψεις στο θέμα αυτό θεωρήθηκαν ως παρεμπόδιση των εργασιών του Δήμου, κάτι που απορρίπτει.

Ανεπαρκής Σχεδιασμός του Οργανογράμματος
Ο κ. Γιαλλούρος υπογραμμίζει ότι το οργανόγραμμα εγκρίθηκε από το Υπουργείο με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς προηγούμενη έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ειδικά τονίζει ότι οι εισηγήσεις προήλθαν από δύο υπηρεσιακούς, οι οποίοι επηρεάζονται από τις αλλαγές. Επιπλέον, υπογραμμίζει ότι δεν υπήρξε καμία επιστημονική μελέτη για το νέο οργανόγραμμα, ενώ εκφράζει αμφιβολίες για τη βιωσιμότητα του Δήμου υπό το συγκεκριμένο σχέδιο.

Προβληματισμοί για την Ισορροπία και τη Διαφάνεια
Ο κ. Γιαλλούρος τονίζει ότι το νέο οργανόγραμμα πρέπει να διασφαλίζει την ισορροπία μεταξύ επιστημονικού και εργατικού προσωπικού, να συμμορφώνεται με τη νομοθεσία και να προωθεί τη χρηστή διοίκηση. Επιπλέον, επισημαίνει την ανάγκη για ίσες ευκαιρίες ανέλιξης στο προσωπικό και δίκαιες διαδικασίες προσλήψεων, χωρίς παρεμβάσεις και ρουσφέτια.

Συμπερασματικά
Ο κ. Γιαλλούρος καταλήγει στην επιστολή του υπογραμμίζοντας ότι η πρόθεσή του δεν είναι να εμποδίσει το όραμα του Δημάρχου για μια σύγχρονη και αποδοτική υπηρεσία. Αντίθετα, επιδιώκει να εξασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα και η διαφάνεια στη λειτουργία του νέου Δήμου, μακριά από χαμηλή παραγωγικότητα και ρουσφέτια. Ζητά την άμεση μελέτη των προβληματισμών του από τους υπηρεσιακούς του Δήμου, προκειμένου να διορθωθούν πιθανές αδικίες και να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα και αποδοτικότητα της νέας δομής.

Η επιστολή κλείνει με έκκληση για ανοιχτό διάλογο και συνεργασία, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι ο νέος Δήμος Λεμεσού θα λειτουργεί με τις βέλτιστες πρακτικές και στο πλαίσιο της νομοθεσίας.

Listen Live