Παρ, Μαρ 29, 2024

Ανακοινώσεις του Τμήματος Δημοσίων Έργων στην Επαρχία Λεμεσού

Ανακοινώσεις του Τμήματος Δημοσίων Έργων στην Επαρχία Λεμεσού

1. Εργασίες για το Έργο «Βελτίωση του Παρακαμπτήριου Δρόμου Γερμασόγειας, Φάση Α΄»

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λεμεσού, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι οι εργασίες για το Έργο «Βελτίωση του Παρακαμπτήριου Δρόμου Γερμασόγειας, Φάση Α΄», συνεχίζονται κανονικά.

Στο πλαίσιο της επόμενης φάσης τμηματικής εκτέλεσης του έργου την περίοδο 16/3/2023 - 20/6/2023, θα ισχύουν οι ακόλουθες τροχαίες διευθετήσεις:

(α) Θα παραδοθεί στην κυκλοφορία, με αμφίδρομη διακίνηση, η ανατολική πλευρά της οδού Αγίας Παρασκευής από τη συμβολή της με την οδό Πάτμου, μέχρι τον νέο κυκλικό κόμβο παρά την οδό Μύλου. Η δυτική πλευρά θα είναι κλειστή για εκτέλεση των κατασκευαστικών εργασιών.

(β) Τμήμα της οδού Πάτμου από τη συμβολή της με την οδό Αγίας Παρασκευής μέχρι τον νέον προσωρινό μικρό κυκλικό κόμβο παρά το φυτώριο «Green Forest», θα λειτουργεί ως μονόδρομος με επιτρεπόμενη κατεύθυνση προς τον νέον προσωρινό μικρό κυκλικό κόμβο. Το υπόλοιπο τμήμα της οδού Πάτμου, θα λειτουργεί με αμφίδρομη διακίνηση και μετατρέπεται σε αδιέξοδο. Η κυκλοφορία των οχημάτων από την περιοχή Πανιώτη προς Γερμασόγεια θα γίνεται μέσω της οδού Ατρειδών, του κυκλικού κόμβου Γερμασόγειας, του Παρακαμπτηρίου Δρόμου Λεμεσού, της οδού Αγίας Παρασκευής και της Λεωφόρου Μ. Θεοδωράκη (Νέος Παρακαμπτήριος Δρόμος Γερμασόγειας). Η τροχαία κίνηση από Γερμασόγεια προς την περιοχή Πανιώτη θα διεξάγεται κανονικά.

(γ) Οι υπόλοιπες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις παραμένουν ως έχουν.

2. Εργασίες σκουπίσματος σε τμήματα του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού - Πάφου

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λεμεσού, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 17/3/2023, μεταξύ των ωρών 09:00 - 15:00 και το Σαββατοκύριακο 18/3/2023 και 19/3/2023 μεταξύ των ωρών 07:00 - 14:00, θα εκτελούνται εργασίες σκουπίσματος σε τμήματα του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού - Πάφου, από τον κόμβο Ερήμης μέχρι τη γέφυρα της Πέτρας του Ρωμιού συμπεριλαμβανομένων και των κόμβων του αυτοκινητόδρομου.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών θα εφαρμόζονται τα ακόλουθα:

(α) Η λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας του αυτοκινητόδρομου θα κλείνει τμηματικά σε μήκος 200μ. περίπου στη μία κατεύθυνση μόνο, ανά πάσα στιγμή, και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας.

(β) Η μία λωρίδα κυκλοφορίας των συνδετήριων δρόμων των κόμβων, θα κλείνει τμηματικά σε μήκος 100μ. περίπου στη μία κατεύθυνση μόνο, ανά πάσα στιγμή και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας.

3. Εργασίες συντήρησης οδοστρώματος στον παραλιακό δρόμο Λεμεσού

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λεμεσού, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι την περίοδο 15/3/2023 - 17/3/2023, μεταξύ των ωρών 07:00 – 15:00, στον παραλιακό δρόμο Λεμεσού στο τμήμα από τη φωτοελεγχόμενη συμβολή του με την οδό Χριστάκη Κράνου μέχρι τη συμβολή του με την οδό Κώστα Πιτσιλλίδη, θα εκτελούνται εργασίες συντήρησης οδοστρώματος.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, θα είναι κλειστή ανά πάσα στιγμή η μια από τις δύο λωρίδες στη μία κατεύθυνση και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας.

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων, απολογείται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και όπως συμμορφώνεται με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Αστυνομίας.

Listen Live