Παρ, Ιουλ 19, 2024

Ανακοινώσεις Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού

Ανακοινώσεις Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού

Στον Ιερό Ναό Αγίας Ζώνης Λεμεσού με την ευκαιρία της καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου, αύριο Τετάρτη 30 Αυγούστου στις 6:30 το απόγευμα θα τελεσθεί ο Εσπερινός της εορτής Χοροστατατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αθανασίου.

Την Πέμπτη 31 Αυγούστου το πρωί θα τελεσθεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου. Το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 6:30 θα τελεσθεί ο Εσπερινός της αρχής της Ινδίκτου και θα ακολουθήσει Παράκληση στην Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου στις 6:30 το απόγευμα θα τελεσθεί ο Εσπερινός της αναμνήσεως του εν Χώναις θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Στις 8:00 το βράδυ της ιδίας μέρας θα πραγματοποιηθεί συνεστίαση στον περίβολο της Εκκλησίας. Τιμή συμμετοχής €15.

Στον Ιερό Ναό Αγίας Ζώνης Απαισιάς με την ευκαιρία της καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου, αύριο Τετάρτη 30 Αυγούστου στις 7:00 το απόγευμα θα τελεσθεί ο Εσπερινός της εορτής Χοροστατατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου και την επομένη Πέμπτη 31 Αυγούστου το πρωί θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Στο Παρεκκλήσιο της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου με την ευκαιρία της καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου αύριο Τετάρτη 30 Αυγούστου στις 9:00μ.μ. θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού με την ευκαιρία της αρχής του νέου Εκκλησιαστικού έτους και της μνήμης των Τεσσαράκοντα Μαρτύρων γυναικών, την Πέμπτη 31 Αυγούστου στις 9μ.μ θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λεμεσού με την ευκαιρία της Αρχής της Ινδίκτου και της εορτής της Αγίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου, του Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστού και των Αγίων Σαράντα Γυναικών Μαρτύρων, την Πέμπτη 31 Αυγούστου στις 8:30μ.μ. θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Μάμαντος στην ομώνυμη κοινότητα με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μάμαντος και της πανηγύρεως του ναού, την Παρασκευή 1ηΣεπτεμβρίου στις 6:30μ.μ. θα τελεσθεί πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου. Την επομένη Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου το πρωί θα τελεσθεί πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αθανασίου. Το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 5:30 θα τελεσθεί ο Παρακλητικός Κανόνας προς τον Άγιο Μάμαντα και θα ακολουθήσει ο Εσπερινός.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου με την ευκαιρία της εορτής της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023 στις 6:30μ.μ., θα τελεσθεί ο πανηγυρικός Εσπερινός . Την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου το πρωί, της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας θα προστεί ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος. Στις 6:30 το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα ψαλεί ο Παρακλητικός Κανόνας του Αγίου Νεκταρίου. Κατά τη διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών θα εκτίθενται προς προσκύνηση τα Ιερά Λείψανα και το επιμάνικο του Αγίου Νεκταρίου.

Στον Ιερό Ναό Αγίων Παϊσίου του Αγιορείτου και Αρσενίου του Καππαδόκου με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Μάμαντος την Παρασκευή 1ηΣεπτεμβρίου στις 6 μ.μ. θα τελεσθεί ο Εσπερινός και την επομένη Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου το πρωί θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Κατά την διάρκεια των ακολουθιών θα εκτίθεται προς προσκύνηση το Ιερό Λείψανο του Αγίου. Επίσης την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου στις 8:00μ.μ. θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία για την εορτή του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα Πάνω Αμιάντου την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στις 7:15π.μ. θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία κατά την οποία θα εορτασθεί και ο Άγιος Μάμαντας.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου στις 7.30μ.μ θα πραγματοποιηθεί δείπνο αγάπης στον προαύλιο χώρο του Ναού με πλούσιο φαγητό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το συγκρότημα "Αντάμα". Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος. Τιμή εισόδου για μεγάλους 17€ και για παιδιά μέχρι και 12 ετών 11€. Για προκρατήσεις στο τηλέφωνο 99892272.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Στυλιανού Λινόπετρας με την ευκαιρία της εορτής του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου ημέρα κατά την οποία πανηγύριζε ο Ιερός Ναός Παναγίας Χρυσοσπηλιώτισσας Κάτω Βαρωσίων και η Ιερά Μονή Παναγίας της Αυγασίδος, την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου στις 6:00μ.μ. θα τελεσθεί πανηγυρικός Εσπερινός. Την επομένη Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Listen Live