Τετ, Οκτ 16, 2024

ΑΚΕΛ: Τρίμηνη Εκστρατεία Επαφών για την Ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

ΑΚΕΛ: Τρίμηνη Εκστρατεία Επαφών για την Ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Το ΑΚΕΛ εγκαινίασε από τη Λεμεσό μια τρίμηνη εκστρατεία επαφών με όλα τα επίπεδα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με στόχο την προώθηση διαλόγου και τη συνεργασία για την επιτυχία της μεταρρύθμισης. Ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος, Στέφανος Στεφάνου, τόνισε ότι η Κυβέρνηση πρέπει να υποστηρίξει τους Δήμους και τους Επαρχιακούς Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης (ΕΟΑ), ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα έγκαιρα και αποτελεσματικά.

Ο Στεφάνου, συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματος, επισκέφθηκε τον ΕΟΑ Λεμεσού και τον Δήμο Λεμεσού, ενώ το απόγευμα θα συναντηθεί με τις δημοτικές αρχές του Δήμου Κουρίου. Στη διάρκεια των συναντήσεων, συζητήθηκαν τα πρώτα βήματα υλοποίησης της μεταρρύθμισης, καθώς και τα προβλήματα και οι ανάγκες που παρουσιάζονται.

Το ΑΚΕΛ επιδιώκει να αξιολογήσει την πορεία της μεταρρύθμισης, ενώ σκοπεύει να συντάξει ένα συγκροτημένο έγγραφο το οποίο θα παρουσιάσει στη Βουλή και στην εκτελεστική εξουσία, προκειμένου να συνεχιστεί η υλοποίηση της μεταρρύθμισης προς όφελος του πολίτη. Ο κ. Στεφάνου τόνισε τη σημασία της υποστήριξης από την Κυβέρνηση και το κεντρικό κράτος, για να πετύχει αυτή η προσπάθεια.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού, Γιάννης Αρμεύτης, από την πλευρά του, υπογράμμισε την ανάγκη οικονομικής αυτοτέλειας των Δήμων και την επίλυση ζητημάτων όπως το κυκλοφοριακό, η ανακύκλωση και η έλλειψη προσιτής στέγης.

Listen Live