Τετ, Ιουν 19, 2024

Άγνωστος έριξε μολότοφ στο Τζαμί Τζετίτ

Άγνωστος έριξε μολότοφ στο Τζαμί Τζετίτ

Στόχος εμπρηστών έγινε τα μεσάνυκτα το τζαμί Τζετίτ ή αλλιώς “νέο Τζαμί”, που βρίσκεται στην οδό Αγκύρας στην περιοχή του παλιού Λιμανιού στη Λεμεσό.

Άγνωστος έριξε εμπρηστικούς μηχανισμούς προκαλώντας ελαφριές ζημιές. Οι κινήσεις του καταγράφηκαν από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του τζαμιού.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η επίθεση σημειώθηκε στη 1.15 τα ξημερώματα όταν άγνωστο μέχρι στιγμής άτομο προσέγγισε το τέμενος και έριξε εναντίον του χάρτινες κροτίδες οι οποίες ήταν τυλιγμένες σε μπουκάλες που περιείχαν υγρή εύφλεκτη ύλη, τις οποίες προηγουμένως πυροδότησε.

Από τη εγκληματική ενέργεια, προκλήθηκαν ελαφρές ζημιές στην είσοδο και τη τοιχοποιία του τζαμιού. Μέλη της αστυνομίας μετέβησαν επί τόπου και άρχισαν έρευνες.

Την επίθεση κατέγραψε το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του τζαμιού, το οποίο έχει παραληφθεί από την αστυνομία. Στο κύκλωμα καταγράφεται ένα άτομο να προσεγγίζει το τζαμί πεζό, να πυροδοτεί και στη συνέχεια να ρίχνει δύο εμπρηστικά αντικείμενα. Να σημειωθεί ότι χθες το μεσημέρι, μεγάλος αριθμός Μουσουλμάνων, κυρίως Συριακής καταγωγής μαζεύτηκε έξω από τζαμί για την προσευχή της Παρασκευής. Σύμφωνα με την αστυνομία, χωρίς να ενημερώσουν τις αρχές, αριθμός πιστών άπλωσε χαλιά στο δρόμο κλείνοντας την οδό Αγκύρας, προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο και αντιδράσεις πολιτών. Αστυνομικοί μετέβησαν επί τόπου προσπαθώντας να επιβάλουν διακριτικά τη τάξη. Στη συνέχεια αριθμός Σύρων πραγματοποίησε πορεία διαμαρτυρίας προς την περιοχή της επίχωσης κατά του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ.

 

 

Listen Live