Κυρ, Ιαν 29, 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ Κ.Σ.ΦΟΙΝΙΟΥ : Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου εξακολουθεί να συμπεριφέρεται ως ο απόλυτος άρχοντας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ Κ.Σ.ΦΟΙΝΙΟΥ : Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου εξακολουθεί να συμπεριφέρεται ως ο απόλυτος άρχοντας

Ανακοίνωση αναφορικά με τις δηλώσεις και την όλη συμπεριφορά του Προέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου Φοινίου έξεδωσαν από κοινού σήμερα 3 μέλη του Συμβουλίου Φοινίου.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Εμείς τα 3 μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Φοινίου (Ν.Ν. , Ι.Ρ. , Α.Κ. ) δηλώνουμε υπεύθυνα ότι οι ενέργειες και/ή δηλώσεις του κοινοτάρχη στα ΜΜΕ οι οποίες αποσκοπούν στο να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι αναίτια και χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση και χωρίς να έχει καταβληθεί προσπάθεια για εξομάλυνση της επικρατούσας κατάστασης το Υπουργείο Εσωτερικών έχει παρέμβει ενεργοποιώντας το Άρθρο 45 του Περί Κοινοτήτων Νόμου μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου εξακολουθεί να συμπεριφέρεται ως ο απόλυτος άρχοντας και να παραγνωρίζει τη γνώμη των μελών του Συμβουλίου. Ο Κοινοτάρχης μας με τη συμπεριφορά του έχει αποδείξει ότι δεν εκτιμά και δεν υπολογίζει ούτε τα μέλη του Συμβουλίου ούτε και οποιαδήποτε άλλη Αρχή. Στρέφεται εναντίον οποιουδήποτε διαφωνεί με τις θέσεις του και αγνοώντας τον Έπαρχο, τον Υπουργό και τον ίδιο το Νόμο. Επιχειρεί να αναγάγει το θέμα σε κομματικό ζήτημα με σκοπό να δημιουργήσει εντυπώσεις και να παραπλανήσει τη κοινή γνώμη.

Εμείς τα 3 μέλη του Συμβουλίου βεβαιώνουμε ότι το Κοινοτικό Συμβούλιο και για πρατεταμένο χρόνο παρέλειπε να επιληφθεί των αρμοδιοτήτων του. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα ακόλουθα:
1) Κατά το 2022 δεν καταρτίστηκε προϋπολογισμός ο οποίος τελικά έγινε και πάλι μετά την παρέμβαση του Υπουργού από τον Έπαρχο
2) Κατά το 2023 υποβλήθηκε λανθασμένος προϋπολογισμός χωρίς να τύχει ορθής επεξεργασίας και συζήτησης από το Συμβούλιο
3) Μεγάλος αριθμός συνεδριάσεων δεν υλοποιήθηκαν είτε λόγω έλλειψης απαρτίας είτε λόγω διαφωνιών. Με την παρέμβαση του προέδρου της ένωσης κοινοτήτων πραγματοποιήθηκαν δυο συνεδρίες αφού χωρίς την παρουσία τρίτων είναι αδύνατη κάθε επικοινωνία.
4) Τα πρακτικά παραποιούνται από τον Κοινοτάρχη
5) Οι φορολογικοί κατάλογοι δεν ετοιμάζονταν από το Συμβούλιο και δεν συζητήθηκαν ποτέ τα κριτήρια φορολόγησης
6) Δεν υλοποιούνται έργα ανάπτυξης
7) Αγοράζονται υπηρεσίες και ανατίθενται εργασίες χωρίς απόφαση του Συμβουλίου.
7) Εκκρεμούν θέματα με το προσωπικό εδώ και 4 χρόνια που το Συμβούλιο αδυνατεί να χειριστεί με αποτέλεσμα να δημιουργείται κλίμα αντιπαράθεσης.

Καταληκτικά αναφέρουμε ότι η απόφαση του Υπουργού θα βοηθήσει ώστε να επιλυθούν τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει το Συμβούλιο και ζητούμε από όλα τα τρίτα μέρη Κομματικές παρατάξεις και άλλους παράγοντες, Συνδέσμους να αφήσουν το ζήτημα να επιλυθεί με την εμπλοκή του Επάρχου. Το ζήτημα δεν θεωρούμε ότι είναι πολιτικό εξάλλου τα 20 μέλη που μέχρι σήμερα αποχώρησαν δεν προέρχονταν από τον ίδιο κομματικό χώρο.

Author’s Posts

Developed by DiGeo LTD. ©2023 Nea Polis. All Rights Reserved